Badkamer ideeen

Badkamer trends 2016


Het jaar 2016 is al een tijdje bezig dus er zijn al vele trends bekend geworden op het gebied van badkamers. Wat zijn precies de aspecten in badkamers die trending zijn geworden? Lees het hier in badkamer trends 2016.

Eco

Tegenwoordig is het belangrijk om meer met duurzaamheid bezig te zijn want verspilling is niet meer van deze tijd. Deze duurzame trend is terug te vinden in de nieuwe badkamers, hierbij kan je denken aan waterbesparende douchekoppen en het gebruik van eco-vriendelijke materialen.

Natuurlijke uitstraling

Ook dit jaar blijft hout een voltreffer. Hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling en voor een gevoel van buiten zijn. Er zijn vele ontwikkelingen op het gebied van houtgebruik. Dit zorgt ervoor dat je steeds vaker hout terug kan brengen in de woonomgeving, zoals de badkamer. Om de badkamer natuurlijk te maken kan je gebruik maken van natuursteen en klei. Ook de vloeren en de muren kan je schilderen in natuurlijke stijl en materialen. Je vraagt je nu vast af: wat kost een schilder? Dit is geheel afhankelijk van de materialen die geschilderd worden.

Badkamer trends 2016

Groen, groen, groen

Om nog even door te gaan in de natuurlijke tinten is de trend van 2016 veel groen en planten. Planten geven een rustgevende werking waardoor je heerlijk in bad kan ontspannen. Vorig jaar was dit al een trend, maar deze trend gaat gewoon mee naar 2016. In de badkamer kan je vooral gebruik maken van varens. Deze geven frisse lucht en ze doen het ook goed op donkere plekjes.

Badkamer trends 2016

Technologie en gezondheid

De technologie gaat steeds verder, het wordt namelijk een trend om meer technologie toe te passen aan de badkamer. Denk hierbij aan het aansporen van sportieve acties en het nakijken van je urine. Op deze manier is de badkamer niet alleen bedoeld voor rust en ontspanning, maar ook om je gezondheid op peil te houden.

Looks van andere

Denk hierbij aan de looks van een schip en de industrie. Een duckboard vloer kom je steeds vaker tegen in een badkamer. Deze vloer komt oorspronkelijk van de scheepvaart. Door de warme uitstraling en het aangename lopen op blote voeten is het geschikt voor de badkamer. Ook een industriële look is helemaal trending. De betonlook is helemaal hot op vloeren maar ook op de muren. Bij deze looks kan je een combinatie maken met houten materialen voor een natuurlijke uitstraling. Wanneer je gebruik maakt van verschillende materialen, dan is prijzen vergelijken voor een nieuwe badkamer een goede tip om geld te besparen.

Badkamer trends 2016

Bronnen afbeeldingen:

http://cdn2.welke.nl/photo/scalemax-300xauto-wit/Badkamer-Inloopdouche.1407363425-van-laurensverbeek77.jpeg
http://www.intogreen.nl/shared/images/groene-badkamer-trade-fair.jpg/@@images/96955136-0860-4f27-9b9f-a363aec0407b.jpeg
http://www.zimmo.be/blog/wp-content/uploads/badkamertrens_2016_scheepsvloer_01.jpg

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply