Badkamer ideeen

Plaats ook led verlichting in je badkamer


Op sommige plaatsen in huis branden de lampen met grote regelmaat een paar uur achter elkaar. Zeker in de wintermaanden, als de dagen korter zijn, heb je in de woonkamer of de kinderkamers langere tijd lampen branden. Deze lampen heb je waarschijnlijk inmiddels voorzien van energiezuinige led verlichting. Dat bespaart namelijk een hoop in de kosten van elektriciteit. Maar ook bij lampen die niet uren achter elkaar aan zijn, zoals bijvoorbeeld op de badkamer, kan led verlichting prima tot zijn recht komen.

ledverlichting badkamer

Verschillende soorten led verlichting

Afhankelijk van de ruimte die je wilt verlichten, kun je voor verschillende soorten led verlichting kiezen. We kennen allemaal wel de sfeerverlichting. Deze lampen geven een behaaglijk gevoel. Dit type verlichting heeft een warme kleur, van warm wit licht tot geel licht. Je doet deze verlichting niet aan als je actief bezig bent of bijvoorbeeld tijdens het lezen van een boek. Maar wel als je op een koude winteravond met vrienden of familie bij elkaar zit of televisie kijkt. Sfeerverlichting komt vaak in combinatie met een basisverlichting. Dit zijn de lampen die op vaste punten in huis zijn aangebracht. Denk aan de plafondverlichting. Deze verlichting brandt waarschijnlijk niet vaak, maar is wel heel handig om als eerste aan te doen als je in het donker een kamer binnenkomt. Tot slot is er de functionele verlichting. Deze lampen geven je extra licht als je ergens mee bezig. Je kunt hierbij denken aan een bureaulamp, de verlichting boven het aanrecht of boven de eettafel.

ledverlichting badkamer onder spiegel

Welk type led verlichting plaats ik in de badkamer?

Welk soort led verlichting je op de badkamer aanbrengt, is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeur. De stijl van je badkamer kan hierbij ook van invloed zijn. Een landelijke stijl vraagt om iets andere verlichting dan een industriële inrichting. Wat eveneens belangrijk is, is nadenken over de vraag wat je wilt met de verlichting op de badkamer. Gaat het alleen om een basislamp aan het plafond, zodat je bij het binnengaan en verlaten van de badkamer snel en gemakkelijk het licht aan en uit kunt doen? Of wil je bij de spiegel heldere lampen die je goed zicht geven als je bij de wastafel staat? En waarom zou je geen sfeerverlichting op de badkamer aanbrengen? Als je een bad hebt, draagt de juiste sfeerverlichting zeker bij aan dit moment van ontspannen.

luxe moderne badkamer-door-interieur-en-architectenstudio-davidito-2

Het voordeel van led verlichting

Led verlichting is dus in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De fittingen zijn zowel dik als smal, zodat ze in ieder type lamp passen. Bovendien heb je keuze uit diverse vormen, zoals een kaarsvorm, een bol of een peervorm. Het glas is helder of mat, waardoor je de led verlichting ook kunt plaatsen in lampen met een opengewerkte of glazen kap. Led verlichting is zuinig. Hierdoor bespaar je, ook in de badkamer waar je niet de hele dag licht hebt branden, tot 90% op de energiekosten vergeleken met traditionele lampen. De branduren zijn ook lang, waardoor je maar een keer in de zeven jaar, bij normaal gebruik, de led verlichting hoeft te vervangen. Kies voor led verlichting die in jouw badkamer past met helder wit licht, wit daglicht of extra warm licht voor een goed verlichte en sfeervolle badkamer.

Bekijk ook:
Waar moet je op letten bij het uitkiezen van badkamerverlichting?
5 Soorten verlichting in de badkamer
10x Badkamer verlichting tips

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply