Badkamer ideeen

Badkamers met een hoog plafond


Hoge plafonds zijn altijd fijn. Een hoog plafond zorgt voor extra ruimtelijkheid in een kamer. Dat geldt voor grote ruimtes, maar dat dat ook voor kleine ruimtes. Bij een grote ruimte kan een hoog plafond voor nóg meer ruimtelijkheid zorgen, en bij een kleine ruimte, kan een hoog plafond ervoor zorgen dat het veel minder klein aanvoelt. Dat geldt dus ook voor de badkamer. Vandaag willen we aan aantal hele mooie inspiratie voorbeelden laten zien van badkamers met een hoog plafond.Tegelijkertijd zou het ook kunnen zijn dat je vindt dat je een te hoog plafond hebt. Wat kan je daar dan aan doen? Lees snel verder!

Ladder of steiger

Een uitdaging van het verven van een hoog plafond of de muren in de badkamer met een hoog plafond, is natuurlijk de hoogte. Je moet er wel bij kunnen komen natuurlijk. Met een hoogte van 2.50m tot 2.75m, zou je er makkelijk bij kunnen met een ladder, maar als je een plafond hebt van hoger dan 3 meter, dan zou zou je beter een kamersteiger kunnen gebruiken. Smalle kamersteigers, die goed passen in de badkamer, zijn al verkrijgbaar vanaf €189,-. Deze kan altijd van pas komen. Bijvoorbeeld als je het plafond een keer wilt bijwerken, of gewoon een lamp wilt ophangen aan het hoge plafond.

Té hoog plafond?

Hoge plafonds zijn fijn en mooi, maar soms kan je het ook té hoog vinden. Er zijn gelukkig leuke mogelijkheden om je plafond minder hoog te laten lijken. Zo zou je bijvoorbeeld je plafond kunnen verven in een donkere kleurtint. Denk aan zwart of donkergrijs. Met een donkerplafond, haal je het plafond optisch naar beneden. Een andere mogelijkheid om een plafond optisch naar beneden te halen, is om een strook aan de bovenkant van de muren te verven, in dezelfde kleur als het plafond, en in een andere kleur dan de muren. Stel dat je grijze muren hebt en een wit plafond, dan zou je een witte strook (van tussen 20 – 30 centimeter) kunnen schilderen aan de bovenkant van de muren. Op die manier zorg je ervoor dat die strook bij het plafond wordt betrokken, waardoor het lijkt dat je plafond minder hoog lijkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply