Klassieke badkamers voorbeelden, Vintage badkamer

De karakteristieke sfeer is goed in tact gebleven in deze moderne badkamer


Dit is de mooie badkamer van Peter en Ellen. Het stel woont samen met hun drie kinderen Asta, Sofia en Albert in een prachtige woning gelegen in Nyboderkvarter in Kopenhagen. Een historisch herenhuis met een totale woonoppervlakte van maar liefst 190 vierkante meter. Toen Ellen en Peter de beschermde woning een aantal jaren geleden hadden overgenomen, moest het grond worden gerenoveerd. De resultaat is inspirerend mooi geworden, van de woonkamer en keuken tot de slaapkamers en de badkamer!

De karakteristieke sfeer is goed in tact gebleven in deze moderne badkamer

Modern vs karakteristiek

De wens was om de oorspronkelijke sfeer van het huis te behouden en te benadrukken en tegelijkertijd een modern en eigentijds huis te creëren. Daarom probeerden ze zoveel mogelijk van de originele materialen te behouden. De oude houten vloeren, ramen, deuren, kozijnen en plafondbalken werden daarom zorgvuldig geïnstalleerd. En de nieuwe materialen die werden toegevoegd, moeten van dezelfde kwaliteit zijn als de originele. Daarom koos het paar voor mooie chique materialen materialen zoals messing, hout en natuursteen die duurzaam zijn en prima patineren.

De karakteristieke sfeer is goed in tact gebleven in deze moderne badkamer

Marmeren vloer, witte wandtegels en klassieke gouden accenten

Het is een heerlijke ruime en lichte badkamer met een grote mooie karakteristieke raam. Het bad is bij het raam te vinden, over de hele breedte van de badkamer. Aan de andere kant van de badkamer is de aparte inloopdouche ingericht. Net als in de rest van het interieur is de karakteristieke sfeer hier heel goed zichtbaar, dankzij mooie materialen zoals de donkere marmeren vloer, de crème-witte tegels aan de wanden en de chique gouden accenten, zoals de klassieke gouden kraan en douche.

De karakteristieke sfeer is goed in tact gebleven in deze moderne badkamer

Vintage elementen

Tussen het bad en de inloopdouche vind je het toilet en de wastafel. Deze zijn beiden modern en strak aan de muur gemonteerd, en weer gecombineerd met stijlvolle klassieke elementen zoals de gouden inbouwkraan en de vintage jaren ’50 organische spiegel.

Bron: Boligmagasinet.dk | Fotografie: Karina Tengberg

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply