Vintage badkamer

De vintage badkamer van Claire


Claire, de interieurontwerper achter Claire Brody Designs, had dit een heel bijzonder project gerealiseerd. Ze heeft namelijk haar eigen badkamer verbouwd. De oude badkamer was super gedateerd, dus het was ook echt aan verbouwing toe. De verbouwing heeft even geduurd, maar het resultaat mag er absoluut wezen. Bekijk de before en after foto’s en raak geïnspireerd van alle leuke ideeën!

Badkamer vergroten

De badkamer grenst aan de inloopkast. Omdat ze een iets grotere badkamer wilde hebben, heeft ze de muur tussen de badkamer en de inloopkast verplaatst. De inloopkast was daar groot genoeg voor, terwijl ze de ruimte echt nodig had in de badkamer. Hieronder kan je zien wat de plattegrond en indeling is van voor en na de verbouwing.

badkamer indeling plattegrond

En hieronder zie je twee foto’s van de oude badkamer voor de verbouwing.

oude badkamer verbouwing

oude badkamer verbouwing

Na de verbouwing is de badkamer bijna niet meer te herkennen. Het enige aanknopingspunt zijn de ramen. Voor de rest is alles volledig veranderd.

Koperen bad en inloopdouche

De wanden zijn bekleed met houten wandbekleding, die mooi groen zijn geverfd. Deze zijn gecombineerd met kleine witte ronde tegeltjes op de vloer. Het bad is onder het raam geplaatst. Claire koos van een mooie vintage koperen vrijstaand bad, die de blikvanger is geworden van de badkamer. Maar ook de inloopdouche daarnaast ziet er super mooi en stoer uit, vooral dankzij de glazen wanden met stalen frames. Doordat ook de vloer in de inloopdouche met dezelfde witte tegels zijn betegeld, heeft het een naadloze uitstraling gekregen.

vintage koperen vrijstaand bad

Aan de andere kant is de badkamermeubel geïnstalleerd. Een brede badkamermeubel met grote lades, die afgewerkt is met een carrara wit marmeren blad en verzonken wastafels. De zwarte kranen passen mooi bij het bad.

Houten badkamermeubel met marmeren blad

Houten badkamermeubel met marmeren blad

Met stijlvolle decoratie accessoires is de badkamer mooi afgemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het houten plankje op het bad, de verschillende lijsten aan de muren, een rieten mand voor de rollen wc papier, de haken voor de handdoeken, het houten krukje, noem maar op.

Houten krukje badkamer

Lijsten muur badkamer

Plankje op bad

Rollen wc papier gevlochten mand

Bron: Clairebrodydesigns.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply