Moderne badkamers voorbeelden

Monochroom badkamer ontwerp


Deze mooie slaapkamer hebben we gevonden in de portfolio van Tom Robertson. Het architectenbureau heeft een klein huisje in Melbourne, Australië, opnieuw ontworpen en ingericht. Een belangrijk doel was om licht en volume te geven aan de ooit donkere ruimtes van in deze woning. De resulterende vormen creëren een gevoel van ruimte en passen zich aan aan een meer hedendaagse levensstijl. Het huis maakt overal gebruik van een sterk monochroom palet, beginnend in de nieuwe façade en doorlopend in de keuken. En deze lijn wordt ook doorgetrokken in de vernieuwde badkamer. Wat vinden jullie van het resultaat?

Monochroom badkamer ontwerp

Dakraam

De oorspronkelijke badkamer was erg donker. Daarom hebben ze in de nieuwe badkamer een dakraam gerealiseerd, boven de inloopdouche, waardoor het voorzien is van veel natuurlijk zonlicht. En dit zonder dat het ten koste gaan van de privacy in de badkamer.

Zwart, lichtgrijs en wit

Er is gekozen voor een monochroom kleurenpalet, bestaande uit voornamelijk lichtgrijs, zwart en wit. Gespikkelde tegels tref je zowel aan de muren als op de vloer. Dit hebben ze gecombineerd met een strakke witte zwevende badkamermeubel, stoere zwevende wandspiegelkast met een zwart frame en stoere zwarte accenten. Denk aan de luxe regendouche set in de inloopdouche, de zwarte deurgrepen van de meubel, de zwarte handdoekrekken, noem maar op.

Monochroom badkamer ontwerp

Monochroom badkamer ontwerp

Monochroom badkamer ontwerp

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply