Kleine badkamers voorbeelden

Mooie kleine badkamer


Grote badkamers zijn altijd fijn, zodat je er alle in kwijt kunt wat je wilt hebben. Een kleine badkamer hoeft echter niet heel vervelend te zijn, mits je het op de goede manier inricht.

Vandaag willen we jullie inspireren met een kleine badkamer die perfect is ingericht. Er is goed nagedacht over zowel de indeling als de stijl. Nice!

Mooie kleine badkamer

De badkamer is ontworpen door ontwerpbureau Anna & Eugeni Bach, die in Barcelona een karakteristieke woning heeft herontworpen. Hoewel de badkamer samen met het toilet de kleinste ruimte is van het appartement, is dit ook één van de fijnste ruimte.

Dakraam

De praktische indeling speelt hierin een belangrijk rol, maar het is vooral ook fijn dat er een klein raampje aanwezig is. Het raam zorgt ervoor dat het heerlijk licht is, maar het grote voordeel is dat je de vochtige badkamer kunt ontluchten na het douchen. Op die manier voorkom je schimmel in de badkamer, wat zéker niet onbelangrijk is in de badkamer. Zwarte schimmels zijn namelijk slecht voor de gezondheid en kunnen erg gevaarlijk zijn. Door de badkamer zo nu en dan te ontluchten en te ontvochten, kan schimmel voorkomen worden.

Mooie kleine badkamer

Mooie tegels

De vloer is gelegd met super leuke zwart witte patroontegels, gecombineerd met eenvoudige witte metrotegels aan de wanden. De vloer in de inloopdouche bestaat uit houten planken. Naast het verschil in de vloer, vormt ook de op maat gemaakte glazen wand de scheiding tussen de wastafel en de inloopdouche. In het gedeelte met de patroontegels vind je een stijlvolle kleine badmeubel met spiegel en inbouwkraan, met daartegenover het hangtoilet.

Nisjes in de muur

In de wand waar het toilet aan gemonteerd is, zijn ook grote nisjes gemaakt. In één van de nisjes vind je de designradiator, terwijl de andere nisjes wordt gebruikt als opslag middels leuke mandjes. Opbergruimte is immers erg belangrijk, vooral in een kleine badkamer.

Klik hier voor nog meer kleine badkamers voorbeelden en ideeën!

Fotografie: Eugeni Bach

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply