Rustieke badkamers

10x Rustieke badkamer inspiratie


Als je een badkamer wilt creëren die zowel aards, elegant, edgy als tijdloos aanvoelt, hebben we één woord en één trend voor je: rustiek! Geworteld in een verbinding met de natuur met een focus op ruwe, gevonden materialen, zijn rustieke badkamers natuurlijk, luxe en mooi tegelijk. Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste rustieke badkamers voorbeelden, met leuke ideeën en handige tips.

1. Modern blauw

Rustiek betekent niet noodzakelijk het tegenovergestelde van verfijnd. Deze badkamer is een heel mooi voorbeeld. In feite laten de stenen muren het voelen als een grote badkamer. De traditionele houten kruk en sierlijke wandlamp dragen bij aan die ouderwetse look terwijl het frisse blauwe bad op pootjes en bijpassende gordijnen het ontwerp eigentijds houden.

rustieke badkamer modern blauw

Annie Schlechter

2. Tadelakt

Deze prachtige badkamer is volledig bewerkt met tadelakt, zowel de vloer als de muren. De houten balken aan het schitterende plafond geven de badkamer een traditionele rustieke sfeer. De houten kozijnen en de houten decoratieladder, die als handdoekenrek wordt gebruikt, staan er super mooi bij.

rustieke badkamer tadelakt

Bron: Nicolefranzen.com

3. Kies voor rijke materialen

Eenvoudig en schoon maar toch aardachtig en geaard, deze badkamer is rustieke perfectie. Van de houten douchevloer tot de betontegels en het houten plafond, elk materiaal is zo mooi, waardoor je geen andere details nodig hebt.

rustieke badkamer rijke materialen

Bron: Leanneford.com

4. Streven naar symmetrie

De grote stoere hanglamp wordt weerspiegeld in de spiegel van de badkamer – en ook in de kromming van de Franse deur en de kranen. De symmetrie en het drama in deze badkamer zorgen voor een fantastische rustieke sfeer in deze badkamer. Er is zelfs gekozen voor spiegeldeuren.

rustieke badkamer symmetrie

Bron: Leanne Ford Interiors

5. Houten krukje

Er zijn heel veel leuke ideeën om je badkamer een rustiek tintje te geven. Het houten krukje is daar het perfecte voorbeeld van. Een houten krukje is altijd een goed idee in de badkamer, omdat je het op heel veel verschillende kunt gebruiken. In de douche om de flessen shampoo erop te plaatsen, om er een leuk plantje op te plaatsen of gewoon om erop te zitten. Het kan allemaal. En het ziet er gewoon rustiek leuk uit!

rustieke badkamer houten krukje

6. Koperen bad

Een bad in de badkamer is altijd fijn. Niet alleen omdat het heerlijk is om af en toe in bad te kunnen liggen, maar ook omdat het een heel mooi ding is. Een koperen bad past perfect bij een rustieke badkamer, zoals je in deze foto kan zien. De wit geschilderde houten wandbekleding en de rustieke houten balken aan het plafond passen er perfect bij.

rustieke badkamer koperen bad

7. Eenvoud

Soms is eenvoud de beste keus, en dat laat deze mooie badkamer heel goed zien. De retro-geïnspireerde stijl van het vrijstaande bad op pootjes maakt dit de perfecte plek om te ontspannen na een lange dag. De houten kozijnen, het eenzame vintage schilderij en de eenvoudige bruine kruk completeren het gezellige cabingevoel.

rustieke badkamer eenvoud

Bron: Nicolefranzen.com

8. Stenen vloer

De vloer heeft een grote impact op de sfeer en uitstraling van de badkamer. In deze prachtige rustieke badkamer is er gekozen voor een super mooie natuurlijke stenen vloer, gecombineerd met witte bestonstuc wanden en een wit geschilderde houten plafond. Het klassieke vrijstaand bad op pootjes en de stalen wastafel zijn ook fantastisch.

rustieke badkamer stenen vloer

9. Modern luxe

Dit is de perfecte moderne luxe badkamer met een rustiek tintje. Betonlook tegels op de vloer en wanden zijn gecombineerd met houten oppervlakken, die terugkomen op de deur, de vloer binnenin de luxe inloopdouche en de badkamermeubel. Daarbij hebben ze zwarte elementen toegevoegd, zoals de glazen douchewand, de wandspiegel, de kraan en de douche.

moderne rustieke badkamer

10. Houten badkamermeubel

Een houten badkamermeubel past in alle badkamerstijlen, maar vooral in een rustieke badkamer. Hout geeft de badkamer heel veel warmte en sfeer, en kan stoer gecombineerd worden met stalen accenten. Deze badkamer is ingericht met een prachtige op maat gemaakte houten badkamermeubel en een zwarte marmeren werkblad en geïntegreerde dubbele wastafels. De achterwand is helemaal tot aan het plafond betegeld met witte wandtegels, waar twee stoere ronde spiegels aan gemonteerd zijn.

rustieke badkamer houten badkamermeubel

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply