Industriële badkamers, Kleine badkamers voorbeelden

Stoere kleine badkamer met een roze badmeubel


Dit is de badkamer van Vila Ipojuca House, een heel bijzonder project die gerealiseerd is door de ontwerpers en architecten van 23 SUL. Het is een prachtig gestapeld gebouw gelegen in Vilo Ipojuca in Brazilië, dat tegelijkertijd een functioneel verblijf en een verbluffend vakantieavontuur is. Door de gehele woning kom je bijzondere oplossingen tegen, waarbij stoere moderne materialen zijn gebruikt. Op de eerste verdieping vind je deze kleine, maar heel stoer ontworpen badkamer.

Stoere kleine badkamer met een roze badmeubel

Natuurlijke verlichting en ventilatie

Volgens ontwerpers werd deze verbouwing van een oud woongebouw expliciet gemaakt met de behoeften van een paar professionals in de creatieve industrie en hun jonge dochter in gedachten. In hun herontwerp streefden de architecten voornamelijk naar het vergroten van de hoeveelheid natuurlijke verlichting en ventilatie in het huis, waardoor alle ruimtes overal een bevrijdend gevoel van vloeibaarheid kregen. Dit geldt dus ook voor de badkamer. Je hebt hier te maken met twee afzuigingssystemen voor in de badkamer. De natuurlijke ventilatie kan plaatsvinden doordat er een groot raam aanwezig is, die je eenvoudig open kunt doen. Daarnaast is het voorzien van een mechanische ventilatie, die tevens door heel het appartement geïnstalleerd is.

Stoere kleine badkamer met een roze badmeubel

Veel glas

Met een oppervlakte van nog geen 3m2, is het een vrij kleien badkamer. Deze beperkte oppervlakte wordt wel gecompenseerd door het fijne grote raam, die wijd open gezet kan worden. En aan de andere kant is de volledige vaste muur vervangen door een grote glazen wand met bijbehorende deur. De zwarte stalen frames geven de badkamer bovendien een stoere industriële look. Door te kiezen voor matglas, heb je nog steeds privacy in de badkamer.

Roze badmeubel

De muren zijn strak afgewerkt en wit geschilderd, en gecombineerd met stoere grote vloertegels. De moderne roze badmeubel met twee grote laden geven de badkamer bovendien een speelse designuitstraling. En daarbij zijn hele stoere bijpassende zwarte elementen gekozen, zoals de zwarte douchekop en de zwarte kranen.

Fotografie: Pedro Kok

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply