Badkamer ideeen

Verbouwing van een kleine Scandinavische badkamer


Natuurlijk is een ruime badkamer altijd fijn, maar we hebben hier vaak genoeg laten zien dat kleine badkamers ook heel fijn kunnen zijn. En de badkamer die we vandaag willen laten zien, is daar wederom een geweldig bewijs van. We gaan een kijkje nemen in de badkamer van Frag Woodall aka Mr Frag, die samen met zijn vrouw Naomi in Sydney in Australië wonen. Tijdens de bezichtiging van het appartement, was het in een vervallen staat. Maar zowel Frag als Naomi zagen er de potentie in, en besloten samen het avontuur aan te gaan. Zonder spijt, want het is een geweldig mooi appartement geworden. Hieronder kunnen jullie zien hoe de badkamer is geworden!

Scandinavisch interieur

Het appartement had een totale woonoppervlakte van 80m2. Na het slopen van een aantal vaste wanden, werd er een nieuwe indeling gemaakt. De keuken en de badkamer zijn ingericht op de boven verdieping, en hebben een plekje naast elkaar gekregen. Er is gekozen voor een open keuken, en voor de badkamer hebben ze een hele stoere houten boerderij schuifdeur opgehangen.

Verbouwing van een kleine Scandinavische badkamer

Frag en Naomi zijn grote liefhebbers van Scandinavische interieurs, en dat hebben ze ook zoveel mogelijk doorgevoerd in hun appartement. Witte vloer, witte wanden, en overal kom je sfeervolle warme houten accenten tegen. Deze combinatie tref je ook aan in de badkamer.

Het is een hele kleine badkamer van nog geen 3m2. Ze kozen voor een klein ligbad, die gecombineerd is met een douche. Aan de linkerkant vind je de stijlvolle en stoere zwarte regendouche set.

Verbouwing van een kleine Scandinavische badkamer

DIY underlayment badmeubel

De meeste wanden zijn betegeld met minimalistische witte metrotegels. De grote wand aan de rechterkant heeft een andere wandafwerking gekregen. Die muur is namelijk volledig bekleed met hele stoere zwart geschilderde houten planken. Onderaan die muur is de badmeubel geplaatst. Het is lastig om een goede badmeubel te vinden voor zo’n kleine badkamer. Daarom besloot Frag zelf een meubel te ontwerpen en te bouwen. Hij heeft een hele smalle badmeubel gemaakt van underlayment planken. In de meubel is een inham gecreëerd, waar de kleine smalle wastafel precies in past. Verder biedt de meubel veel kastruimte, wat natuurlijk altijd handig is in een kleine badkamer.

Verbouwing van een kleine Scandinavische badkamer

Wil je ook je eigen badkamer verbouwen? Zorg er dan voor dat je alle materiaal en gereedschap in huis hebt. Neem een kijkje op Gereedschapcentrum.nl.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply