Badkamer ideeen

12x Badkamer op zolder


Zolderruimtes worden vaak als moeilijk in te richten beschouwd, vanwege de schuine daken en wanden. Maar de uitdaging wordt geaccepteerd! En het is nog een leuke uitdaging ook. Juist deze schuine daken en wanden kunnen ervoor zorgen dat de badkamer heel mooi en bijzonder kan zijn. De grote vraag is hoe je daarmee om moet gaan, zodat de badkamer zowel praktisch is ingericht en tóch esthetisch mooi is. Vandaag willen we dat laten zien aan de hand van 12 hele mooie inspiratie voorbeelden van badkamers die op zolder zijn ingericht. Bekijk de mooie inspiratie voorbeelden, handige tips en leuke ideeën!

Gouden tip voor badkamer op zolder: dakraam!

Voordat we de 12 mooie inspiratie voorbeelden laten zien van de badkamers op zolder, willen we eerst een gouden tip met jullie delen. De beste tip die je kan krijgen om meer licht te creëren in een zolder badkamer, is het plaatsen van een dakraam. Een dakraam biedt namelijk heel veel voordelen, en heeft eigenlijk geen nadelen. Je zorgt ervoor dat je badkamer voorzien wordt van natuurlijke lichtinval, wat super fijn is. Met een dakraam kan je de badkamer op een natuurlijke manier ventileren, wat eigenlijk een musthave is in een vochtige ruimte. En een dakraam plaatsen is relatief goedkoop, vooral vergeleken met een dakkapel. Inclusief montage ben je ongeveer tussen €700 en 1500 kwijt. Je zult er heel veel voor terugkrijgen!

1. Inloopdouche onder schuine wand met dakraam

In deze kleine badkamer met schuine wand is een Velux dakraam gerealiseerd. Onder het dakraam is de inloopdouche ingericht. Wat eerst een hele donkere kleine badkamer was, is nu een hele fijne lichte badkamer geworden. Op de vloer vind je mooie zwart witte patroontegels, terwijl de wanden betegeld zijn met grote rechthoekige witte tegels. De stoere zwevende betonlook badkamermeubel

Badkamer op zolder

2. Vintage zolder badkamer

Deze zolder badkamer is ingericht in een leuke vintage stijl. Kleine witte hexagon tegeltjes op de vloer zijn gecombineerd met witte metrotegels aan de wanden. De houten planken aan het plafond zijn passend wit geschilderd. Naast een groot raam, is er ook een extra dakraam geplaatst. Daaronder vind je het mooie klassieke vrijstaand bad op pootjes. Dit is het natte gedeelte van de badkamer, waar ook een open douche is gerealiseerd met een super mooie gouden regendouche in het plafond.

3. Chique landelijke zolder badkamer

Deze badkamer lijkt een beetje op bovenstaande vintage badkamer. Ook hier is er gekozen voor witte hexagontegeltjes op de vloer en witte metrotegeltjes aan de wanden. Zelfs de vrijstaande baden lijken op elkaar. Deze badkamer ziet er wel net iets netter uit, en dankzij de wit geschilderde houten balken en de witte houten shutters heeft deze badkamer meer een landelijke uitstraling gekregen. Hier is bovendien gekozen voor twee douches naast elkaar.

Badkamer op zolder

4. Moderne minimalistische badkamer op zolder

Deze badkamer ziet er totaal anders uit dan bovenstaande badkamers. Hier hebben ze gekozen voor een strakke minimalistische en moderne stijl. Dit is te danken aan de stoere betonlook tegels, maar vooral ook aan de strak gestuukte witte muren en plafonds. De zwarte accenten geven de badkamer een stoere uitstraling. Deze komen terug in de vorm van een grote op maat gemaakte glazen douchewand met stalen frame, een zwarte regendouche, de twee dakramen met zwarte kozijnen en een zwarte handdoekenrek.

Badkamer op zolder

5. Zolderslaapkamer met badkamer

De zolder is een erg populaire ruimte waar de slaapkamer wordt ingericht. Hieronder vind je een heel mooi voorbeeld van een hele fijne master bedroom. Een hoofdslaapkamer die gecombineerd is met een half open badkamer. Er is wel een duidelijke scheiding, dankzij een glazen wand met een zwarte stalen frame. Daartegen aan vind je het grote ligbad, die voorzien is van een ombouw met stoere betonstuc. Onder de schuine wand zijn inbouwkasten gerealiseerd in de badkamer met veel opbergruimte.

Badkamer op zolder

6. Zolder badkamer met twee dakramen

Een dakraam is altijd een aanrader op zolder, maar je zou zelfs twee dakramen kunnen nemen om meer daglicht te creëren in de badkamer. Een extra dakraam betekent natuurlijk ook een betere ventilatie en frisse lucht. Deze zolder badkamer hebben ze dat op een hele mooie en strakke manier gerealiseerd. Er is een douchecabine geplaatst met een glazen douchewand, waar de wanden betegeld zijn met mooie grijze metrotegels . En ook de zwart witte patroontegels op de vloer zien er super leuk uit, net als de vele groene plantjes in verschillende potjes en manden.

Badkamer op zolder

7. Inloopdouche naast bad

Deze badkamer is vrij ruim, maar de schuine wand maakt het tóch uitdagend om deze praktisch in te richten. Dit hebben ze opgelost door een smalle inloopdouche naast het bad te creëren, gescheiden door een vaste wand. Op de vloer vind je hele chique witte marmeren tegels, die ook doorlopen aan de wanden in de inloopdouche. Het contrast is geweldig ten op zich met de grijs geschilderde bakstenen muren.

Badkamer op zolder

8. Industriële zolder badkamer

Deze zolder badkamer is ingericht in een stoere industriële stijl. Ook hier is zowel een natte als een droge zone ingericht. Voor de droge zone is er gekozen voor een houten vloer, terwijl in de natte zone een betonvloer is gestort. Vandaar ook dat dit gedeelte een stuk hoger ligt dan het andere gedeelte. De witte bakstenen geven de badkamer een stoere industriële uitstraling. Met verschillende industriële materialen en accessoires is het nóg stoerder geworden. Denk aan de zwarte douches en kranen, de betonnen wastafel, de industriële wandlampen en de stalen spiegel boven de wastafel.

Badkamer op zolder

9. Luxe zolder badkamer

Deze badkamer is de meest luxe uit deze lijst. Het is lekker ruim en dankzij de twee grote dakramen is het ook lekker ruimtelijk en licht. Er is een droge zone ingericht met een luxe badkamermeubel met wastafel en een modern toilet. In de natte zone vind je de open douche en ovaal vrijstaand bad. De marmeren wanden passen perfect bij de luxe uitstraling.

Badkamer op zolder

10. Olijfgroene badkamer

Ben je fan van de kleur olijfgroen? Dan zal je deze badkamer geweldig vinden. Een kleine zolder badkamer, waar de inloopdouche onder de schuine wand is ingericht. Met een op maat gemaakte glazen douchewand en bijpassende glazen deur, is de inloopdouche afgesloten. Naast de inloopdouche vind je een vaste kast met veel kastruimte voor handdoeken en andere badkamerspullen. De muren en de deur van de vaste kast zijn olijfgroen geschilderd. En in de inloopdouche zijn de wanden en de vloer volledig betegeld met olijfgroene mozaïektegeltjes.

Badkamer op zolder

11. Kleine badkamer

Dit is een super kleine badkamer van nog geen 3m2, maar het eerste wat opvalt is dat het super licht is. Dat is natuurlijk te danken aan de twee grote dakramen. Er is een dakraam bij de ruime inloopdouche geplaatst en ook boven de wastafel is een dakraam geplaatst. Wat ook erg leuk is gedaan, is het muurtje, die achter de wastafel helemaal doorloopt tot in de inloopdouche. Daar kunnen kleine spullen op geplaatst worden. Slim en mooi!

Badkamer op zolder

12. Badkamer met stalen schuifdeur

Hier hebben ze alles gedaan om deze kleine badkamer op zolder zo ruimtelijk mogelijk te maken. Er zijn ramen geplaatst aan de binnenkant met stalen kozijnen. Daarbij passend is ook een stoere stalen schuifdeur gemonteerd. Voor het creëren van extra daglicht is er ook een dakraam geplaatst in de badkamer. Heel nice gedaan!

Badkamer op zolder

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply