Badkamer ideeen, Geen categorie

12x Tips voor de inrichting van de badkamer


tips inrichting badkamer

Of het nu het ultieme toevluchtsoord is om de zorgen van de dag weg te nemen of de drukste kamer in huis, je badkamer moet functioneel, gemakkelijk te reinigen en veilig zijn. Een badkamerverbouwing kan tijdrovend, duur en rommelig zijn, maar geen nood, want wij hebben een aantal hele handige tips voor de inrichting van je badkamer!

1. Herindelen

Het kost je misschien meer om het sanitair te verplaatsen, maar het kan een veel betere badkamerindeling opleveren. In sommige gevallen kan je zelfs een bad én een douche opleveren, terwijl je dat nooit voor mogelijk had gezien. Het kost je misschien wat extra geld om bijvoorbeeld het toilet van de ene kant naar de andere kant van de badkamer te verplaatsen, maar als je weet dat je hierdoor een ruime inloopdouche kunt creëren in je badkamer, dan is de herindeling tóch wel de moeite waard, toch?

badkamer herindelen

2. Natte en droge zones

Probeer douches en baden te houden ver van de deur te houden, en toiletten en wastafels juist dicht bij de deur. Hierdoor zal je veel minder last hebben van overstromingen vanuit je badkamer. Overweeg ook de locatie van het toilet; je wilt niet dat dit het eerste is dat je ziet als je door de deur van de badkamer kijkt.

badkamer inrichting tip natte droge zones

3. Douchen met raam

Als het verplaatsen van een raam om plaats te maken voor een douche geen optie is, werk er dan mee. Mits goed waterdicht, omgeven door tegels en met ondoorzichtig of mat glas, kan een raam in een douche een geweldig kenmerk van de ruimte zijn.

douche bij raam

4. Schuifdeur

Badkamerdeuren zwaaien meestal open tegen een muur, waardoor de hele ruimte rond en achter de deur nutteloos wordt. Door de deur in het midden van de muur te plaatsen en te vervangen door een schuifdeur, kan je beide zijden van de deur gebruiken voor nutsvoorzieningen. Hiermee kan je bijvoorbeeld een toilet hebben aan de ene kant van de muur en een grote kast aan de andere kant. Het is vooral een goed idee voor kleine badkamers!

badkamer tip schuifdeur

5. Vermijd openingen

Kleine openingen en spleten tussen de wastafel en het bad of tussen de kast en het toilet, waar je niet met je arm doorheen kan, zijn dramatisch in een ruimte als de badkamer. Je kunt er namelijk niet bij om het schoon te maken. Ze vangen enorm veel stof en water! Zorg ervoor dat je voldoende ruimte overlaat om je arm erin te krijgen of zorg ervoor dat je helemaal geen openingen hebt.

badkamer tip vermijd openingen

6. Inrichting douche

Denk goed na over de inrichting van de douche. Waar plaats je de douchewand en waar installeer je de douche? Het belangrijkste is dat je voldoende ruimte hebt om in en uit de douche te stappen, zonder dat er spullen in de weg zitten.

badkamer tip douche inrichting

7. Voegkleuren

Witte voegen op vloeren zullen er altijd vies uitzien. Kies een grijze kleur zodat eventuele eventuele verkleuring wordt vermomd. Voegen tussen de wandtegels zijn een stuk minder gevoelig voor vuil.

badkamer vloertegels voegkleur

8. Tegels testen op gladheid

Natuurlijke steentegels met een beetje textuur zijn iets minder glad voor de vloer dan gladde tegels, maar het is een goed idee om ze in de winkel of bij jouw thuis te testen door er water op te morsen en te controleren hoe glad ze zijn.

9. Kranen voor kinderen

Heb je kleine kinderen? Vermijd mengkranen in de douche of in bad. Ze zijn zo gemakkelijk te stoten of mee te spelen en kunnen mogelijk brandwonden veroorzaken, waardoor mengkranen niet ideaal zijn voor gezinnen met jonge kinderen.

kindvriendelijke kraan bad

10. Grote vloertegels of naadloze vloeren

Heb je een kleine badkamer? Kies dan voor zo groot mogelijke vloertegels. Hoe groter de tegels, hoe ruimtelijker het zal worden in de badkamer. Naadloze vloeren zoals betonvloeren of gietvloeren zijn zelfs nóg beter.

11. Hoogte is belangrijk

Houd rekening met de lengte van de langste persoon in huis bij het installeren van douchekoppen, vooral als de douche wordt gecombineerd met een bad. Het is niet fijn douchen als je elke keer moet bukken onder de douche!

badkamer tip hoogte douche

12. Opbergruimte

Opbergruimte is erg fijn in huis. Dat geldt zéker ook voor de badkamer. In de badkamer heb je met heel veel spullen te maken, die je direct bij de hand wilt hebben. Om ervoor te zorgen dat het netjes blijft, is opbergruimte super belangrijk in de badkamer.

badkamer inrichting tip opbergruimte

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply