Badkamer ideeen

5x Badkamerplanten


badkamerplanten

Groen is in – en niet alleen als muurkleur. De nieuwste, coolste badkamertrend zal de tuiniers en plantenliefhebbers zéker bevallen: de groene badkamer. Groene badkamers maken de ronde in tijdschriften en blogs, met volledige groene muren of kleine natuurlijke accenten zoals een leuke hangplant of een varen op de hoek van de badkamermeubel of kast.

Vergeet de klinische witte badkamer: het draait nu allemaal om een verbinding met de natuur. En als je je badkamer niet kunt renoveren, kun je tenminste wat planten toevoegen om het een beetje groen te maken. Je kunt echter niet zomaar een plant gebruiken. Wij hebben vijf badkamerplanten voor je op een rijtje gezet, die altijd een goed idee zijn!

1. Aloë vera

Een klassieker onder de kamerplanten, de aloë vera is een geweldige helende plant om in de badkamer te hebben voor allerlei huidproblemen: brandwonden, krassen, jeuk, insectenbeten, noem maar op.

Aloë vera groeit in heldere, warme ruimtes met seizoensgebonden waterbehoeften. Dit is een geweldige keuze voor beginnende tuiniers, omdat het erg vergevingsgezind en moeilijk te doden is.

badkamerplant aloe vera

2. Azalea

De mooie en geurige azalea is een geweldige badkamerplant. De kleurrijke bloei zal elke badkamer verlevendigen. Azalea’s in potten zijn redelijk gemakkelijk te verzorgen, maar het zal een beetje moeite kosten om het mooi te houden.

Azalea’s groeien in halfschaduw maar hebben nog steeds wat zonlicht nodig. Deze plant is het beste in heldere badkamers die op zijn minst overdag natuurlijk licht krijgen.

badkamerplant azalea

3. Graslelie

Graslelies, ook bekend als chlorophytum, zijn gemakkelijk te verzorgen, gedijen in een vochtige omgeving zoals de badkamer en zijn vooral leuk wanneer ze aan het plafond hangen. Als je er een paar van hebt, krijg je een beetje een jungle effect in je badkamer. Kortom, een geweldige badkamerplant!

badkamerplant graslelie

4. Aglaonema

Ook de Aglaonema is een geweldige plant voor de badkamer. Deze Chinese groenblijvende struik is perfect voor de badkamer: hij groeit in vochtige, warme en schaduwrijke omgevingen. Hoe donkerder het blad, hoe minder zon ze nodig hebben.

Een mooie Agloonema in een pot zal elke badkamer verlevendigen. Sterker zelfs, de badkamer is de beste plek om het mooi en gezond te houden.

badkamerplant aglanema

5. Kaapse Jasmijn

Gardenia jasminoides, ook wel bekend als de Kaapse Jasmijn, zijn zowel binnen als buiten populair. Maar wist je dat ze dol zijn op de vochtige omgeving? Dit maakt een Gardenia een ideale badkamerplant! Natuurlijk hebben ze zonlicht nodig (dus een badkamer met natuurlijk licht is het beste), maar hun mooie, geurige bloemen zijn zeker de moeite waard. Je zult zien dat het de hele look van je badkamer zal veranderen!

Badkamerplant Kaapse Jasmijn

Veel planten zijn geschikt voor de warme en vochtige omgeving in een badkamer; zorg er gewoon voor dat je zorgvuldig kiest voor het soort licht dat je hebt. Badkamers zijn vaak donkerder, maar als je geluk hebt en veel natuurlijk daglicht hebt, geef je dan over aan een prachtige bloeiende Azalea of Gardenia. De meeste kamerplanten zijn over het algemeen gemakkelijk te verzorgen en de omgeving is gemakkelijker te controleren dan buitenshuis.

Wees voorzichtig: als je eenmaal begint met groene badkamers, het werkt verslavend!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply