Badkamer ideeen

Badkamertegels verven doe je zo!


Ben je uitgekeken op de oude tegels in je badkamer? Maar je hebt geen zin om de oude tegels te vervangen door nieuwe? Er is nog een andere manier om de tegels te vernieuwen, je kunt de tegels namelijk verven. Door de tegels te verven in je badkamer, kan je een totaal andere sfeer en uitstraling creëren, zonder dat je honderden of zelfs duizenden euro’s uit hoeft te geven. Interieurblogger Kris ging deze uitdaging aan, en ze heeft er absoluut geen spijt van. Sterker zelfs, ze baalt dat ze het niet eerder had gedaan. Benieuwd hoe Kris aan de slag is gegaan met het verven van de vloertegels in haar badkamer. Lees snel verder!

tegels verven badkamer

tegels verven badkamer

Handleiding

Het zijn eenvoudige vierkante tegels in een rood roze kleur. Maar de lelijke kleur was niet eens het ergste van de oude tegelvloer. Achter zowel de wastafel als het toilet hadden de tegels grove, lelijke vlekken die ze er niet uit kon krijgen, hoe hard ze het ook probeerde. Het is iets dat de vorige eigenaars verborgen hadden onder een op maat gesneden tapijt die ze in deze badkamer hadden toen ze het huis kochten. Kris laat zien hoe ze stap voor stap de tegels heeft geverfd in haar badkamer.

1. Tegels schuren

Door de tegels te schuren, wordt het oppervlak geschaafd zodat de primer beter hecht. Daarnaast kon ze meteen ook die lelijk vlekken weg schuren. Ze gebruikte een elektrische schuurmachine, die het werk zoveel sneller en gemakkelijker maakt, dan het met de hand te doen.

tegels verven badkamer

2. Tegels reinigen

Na het schuren is het belangrijk om de tegels te reinigen. Gebruik een stofzuiger om het stof en en puin te verwijderen. Daarna kan je de vloer schoonmaken met een speciale schoonmaakmiddel voor tegels.

tegels verven badkamer

3. Scheuren en gaten repareren

Omdat de tegels heel oud waren, vond je overal scheuren en gaten. Voor een mooi resultaat, is het belangrijk om alle scheuren en gaten te repareren. Afhankelijk van hoe erg het er aan toe is, kan dit een vrij intensieve klus zijn. Overschilderbare kit vergemakkelijkt deze klus, waarmee je de scheuren en gaten kunt vullen. De kit hecht goed en na het verven zul je er niets meer van terugzien.

tegels verven badkamer

tegels verven badkamer

4. Primer aanbrengen

Het gebruik van een echt goede primer is de sleutel tot succes voor het verven van de tegels! Kris de primer INSL-X STIX, die ze al vaker had gebruikt. Je kunt de primer op de tegels aanbrengen met een een kwast en een kleiner roller. Voor de randen gebruik je de kwast, terwijl de grote oppervlakken met een roller kan. Zorg ervoor dat je helemaal aan het einde van de badkamer begint en naar de deur toe werkt, zodat je jezelf niet in een hoek schildert. Het is aan te raden om een tweede laag primer aan te brengen.

tegels verven badkamer

5. Tegels verven

Nadat de twee lagen primer zijn gedroogd, kan je eindelijk aan de slag met de tegels verven. Dit kan je eigenlijk op exact dezelfde manier doen, zoals je het hebt gedaan met de primer. Gebruik dus ook voor het verven van de tegels een kwast voor de randen en een roller voor de grote oppervlakken.

Het type verf dat Kris gebruikte was de vloer- en terrasverf van Benjamin Moore, omdat het bestand is tegen intensief gebruik. Ze heeft in totaal drie lagen verf aangebracht en laten drogen volgens de verfinstructies tussen de lagen in. Ze koos voor de Benjamin Moore Platinum Gray, een mooie neutrale lichtgrijze kleur.

tegels verven badkamer

6. Tegel coating

In principe heb je met drie lagen tegelverf genoeg bescherming, vooral ook omdat je meestal niet met schoenen en hakken in de badkamer loopt. Vertrouw je het niet, en wil je voor zekerheid gaan, dan zou je nog een extra laat tegel coating kunnen aanbrengen. De coating zorgt ervoor dat het nóg meer wordt beschermd, zodat de vloer langer mooi blijft.

7. Drogen

Geef je vloer na je laatste laag verf of coating minstens een paar dagen de tijd om volledig te drogen voordat je erop gaat lopen (hoe vochtiger het is, hoe langer het duurt). Het is het beste om er voorzichtig mee te zijn (geen schoenen met hakken dus).

Kris is super blij en tevreden met het resultaat. Zelfs na een paar maanden is het resultaat nog steeds mooi. De vloer heeft niet alleen een andere kleur gekregen, maar de tegels zien er als nieuw uit. Hierdoor heeft de badkamer een totaal andere uitstraling gekregen. En dit terwijl deze klus minder dan €50,- heeft gekost!

tegels verven badkamer

Bron: Drivenbydecor.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply