Badkamer ideeen

10x Bohemian badkamer


Bohemian badkamer

De bohemian Ibiza is razend populair in de wereld van interieur. Dat is ook niet zo gek, omdat het de meest vrolijke en kleurrijke interieurstijl is. Het geeft je huis heel het jaar door dat relaxte en zomerse vakantiegevoel. We komen regelmatig super mooie bohemian woonkamers en slaapkamers tegen, maar bohemian badkamers zijn een stuk zeldzamer. Heel veel mensen weten namelijk niet hoe ze een bohemian badkamer moeten inrichten. Daar gaan we vandaag verandering in brengen. We gaan jullie namelijk inspireren met twintig super mooie bohemian badkamers!

1. Vintage badkuip & mooie planten

In een bohemian interieur worden vaak ‘oude’ gebruikte meubels en accessoires gebruikt uit verschillende periodes en delen van de wereld. Denk aan vintage of antieke vondsten die een verhaal vertellen en een eclectische uitstraling geven. In dit badkamerontwerp staat de ouderwetse badkuip met een prachtige antieke look centraal, terwijl de groene planten hem accentueren met zijn frisse en kalmerende uitstraling.

Bohemian badkamer met vintage badkuip en mooie planten

2. Zwarte tegels & vintage vloerkleed

Zowel de zwart witte patroontegels op de vloer als de zwarte zeliges tegels aan de muren in deze geweldige bohemian badkamer. Het vintage vloerkleed geeft de badkamer mooie kleuren, net als de gouden kraan, de ronde spiegel met de leren band en de leuke groene plantjes.

Bohemian badkamer met Zwarte tegels & vintage vloerkleed

3. Witte tegels & vintage meubels

Daar waar voor bovenstaande badkamer gekozen is voor zwarte tegels, is er in deze bohemian badkamer gekozen voor witte tegels. Ook hier hebben ze een prachtig kleurrijk vintage vloerkleed geplaatst, samen met een aantal leuke groene planten. Maar het zijn vooral de geweldige vintage meubels die hier de show stelen.

Bohemian badkamer Witte tegels & vintage meubels

4. Urban jungle met pennytiles

Dit is een echte urban jungle badkamer geworden. Leuke planten hebben op verschillende manieren een plekje gekregen in de badkamer, op de vloer, op een krukje, aan het plafond en aan de rustieke houten balken. Het vrijstaand bad op zilveren pootjes is een echte blikvanger geworden, die super mooi gecombineerd is met een boomstam plankje op het bad.

Bohemian badkamer Urban jungle met pennytiles

5. Flamingo behang

Deze badkamer is ontworpen door interieur- en ontwerpbureau Murphy Deesign. Zij hebben deze badkamer een unieke bohemian stijl gegeven. Zwart witte patroontegels op de vloer zijn becombineerd met lichtblauw flamingo behang. Met super leuke bohemain details is de badkamer afgemaakt, zoals het rotan bankje, het vintage vloerkleed en een prachtige vintage hanglamp boven het bad.

Bohemian badkamer met flamingo behang

6. Bohemian douchegordijn

Vroeger waren alle badkamers voorzien van een douchegordijn bij de douche. Tegenwoordig tref je eigenlijk alleen nog maar glazen douchewanden en deuren aan. Of er wordt gekozen voor een open inloopdouche. Maar deze prachtige bohemian badkamer bewijst dat douchegordijn nog steeds heel mooi kan zijn. Ze hebben het kleurrijke bohemian douchegordijn boven het zwarte vrijstaand bad opgehangen. Ook de op maat gemaakte badkamermeubel met marmeren blad ziet er ook fantastisch uit.

Bohemian badkamer met douchegordijn

7. Moderne bohemian badkamer

Bohemian badkamers hebben veelal een vintage uitstraling, maar deze badkamer bewijst dat een bohemian badkamer ook heel strak en modern kan zijn. Deze badkamer is super strak afgewerkt met een gietvloer en strakke wanden. Met bohemian accessoires hebben heeft deze badkamer tóch een bohemian look gekregen. Een mooi berber vloerkleed, weelderige groene planten, grote barok spiegel, noem maar op.

Moderne bohemian badkamer

8. Groen & goud

Deze super leuke badkamer is van de creatieve Dabito van Old Brand New. Hij heeft zijn badkamer zelf ontworpen en samen met zijn vader volledig verbouwd. Op de vloer vind je super leuke groene geometrische tegels, gecombineerd met witte marmeren tegels aan de wanden. Het bovenste gedeelte van de muren zijn strak gestuukt en groen geverfd. De zwevende houten badkamermeubel past prachtig bij het groen, net als de verschillende gouden accenten, die onder andere terugkomen in de douche en de kranen.

bohemian badkamer groen goud

9. Budget

Het fijne van een badkamer in bohemian stijl, is dat het niet altijd duur hoeft te zijn. Ook met een laag budget kan je een hele mooie bohemian badkamer creëren. Deze badkamer is daar een heel mooi voorbeeld van. De basis is heel simpel, maar met leuke accessoires, zoals het ronde jute vloerkleed, een mooie wandspiegel en vooral heel veel leuke groene planten is het tóch een hele stoere badkamer geworden.

Bohemian badkamer budget

10. Betonstuc

De bohemian ibiza stijl heeft veel overeenkomsten met die heerlijke Marokkaanse Hammam stijl. Daarom is het ook een heel leuk idee om met betonstuc te werken in een bohemian badkamer. Combineer het met Marrokkaanse lampen, leuke planten en heerlijke geurkaarsen, en je zult je wanen in Marrakech.

Bohemian badkamer betonstuc

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply