Sanitair

Een bad plaatsen doe je zo!


Een bad is een luxe in een badkamer. De meeste mensen vinden het dan ook fijn om een bad in de badkamer te hebben. We hebben hier al heel veel mooie inspiratie voorbeelden laten zien badkamers met een bad, maar hoe plaats je nou eigenlijk een bad? Dat willen we vandaag laten zien!

Een bad plaatsen doe je zo!

Stap 1 – Gewenste plek van het bad

Bepaald de juiste plek waar je het bad wilt plaatsen in de badkamer. Plaats het bad op de gewenste plek, en stel het waterpas met de bijgeleverde stelpoten. Maak het bad nog niet definitief vast.

Stap 2 – Randen aftekenen

Teken de randen af van het bad aan de muur. Verwijder vervolgens het bad en monteer houten balken tegen de muur, waar het bad op kan rusten. Boor eerst gaten in de muur, en maak de balken daarna vast met spijkerpluggen. Controleer daarna of alles waterpas is. Mocht dit niet zo zijn, dan kan je het bijstellen met de stelpoten.

Stap 3 – badisfon en afvoer

Daarna kan je de badsifon monteren en de afvoer plaatsen. Om te controleren of het water goed wegloopt uit het bad, kan je een emmer water in het bad gieten. Let ook of het bad recht blijft staan als het water loopt.

Stap 4 – bad ombouw

In deze stap bouw je de ombouw van het bad. Je kunt hier celbeton blokken voor gebruiken, multiplex, groene gipsplaten of wedi platen. Wat je ook gebruikt, vergeet niet het tegelluik te plaatsen in de bad ombouw, zodat je altijd bij de badafvoer kunt komen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je bij een lekkage heel het bad moet slopen.

Stap 5 – Bekleding

In de laatste stap kan je het bad afwerken met de gewenste bekleding. Je kunt het bad betegelen, maar je zou het bijvoorbeeld ook af kunnen werken met betonstuc. Dit is natuurlijk afhankelijk van de rest van je badkamer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply