Badkamer ideeen

Hoe maak je voegen schoon in de badkamer?


voegen schoonmaken badkamer

Voegen zijn een poreuze substantie, meestal bleek van kleur, waardoor het een magneet voor vuil is en snel vlekken vertoont. De vochtigheid van de gemiddelde badkamer kan ook schimmel veroorzaken – het nestelt zich graag in de voegen van de tegels. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Daarom delen we vandaag een aantal hele praktische tips voor het schoonmaken van de voegen in je badkamer.

Maak je eigen schoonmaakmiddel voor voegen

Schoonmaakmiddelen voor voegen zijn te koop, maar ze zijn lang niet allemaal even goed en effectief. Je zou ook je eigen schoonmaakmiddel kunnen maken. Hieronder vind je de ingrediënten voor het maken van een bewezen schoonmaakmiddel voor vegen.

Wat heb je nodig?

 • witte azijn;
 • Spuitfles;
 • Schone, droge doeken;
 • Een emmer heet water;
 • Dweil;
 • Voegborstel, schrobborstel of oude tandenborstel;
 • Waterstofperoxide + druppelaar.

Handleiding

 1. Veeg of stofzuig het gebied die je wilt schoonmaken. Voeg een 50/50 mix van witte azijn en water toe in de spuitfles, schud goed en spuit royaal over de te reinigen voegen.
 2. Als de voegen echt heel vies zijn, of al een tijdje niet schoongemaakt zijn, is een commerciële voegreiniger een waardevolle investering – er zijn uitstekende natuurlijke reinigingsproducten op de markt die geschikt zijn tegen zwaar vuil of zwarte schimmel, evenals de chemische producten. Je kunt ook een druppelaar gebruiken om waterstofperoxide rechtstreeks op de vieze vlekken aan te brengen.
 3. Laat het mengsel minstens tien minuten inwerken en schrob daarna elke voeg grondig.
 4. Gebruik een schone doek om het oppervlak af te vegen en te drogen. Dit voorkomt dat het vuil terugzakt in de voegen. Doe dit per vierkante meter, dweil en droog het gebied vervolgens grondig voordat je het volgende gedeelte schrobt.
 5. Als je klaar bent, dweil je met warm water over de vloer om eventuele resterende schuim te verwijderen.

Voor hardnekkig vuil zou je ook een weekmiddel kunnen maken van zuiveringszout en witte azijn. Breng dit aan op de voegen en laat het een nacht goed werken. Dit kan je daarna met water verwijderen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply