Badkamer ideeen

16x Inloopdouche inspiratie


Een inloopdouche is de perfecte mix tussen stijl en gemak. Het is een onmisbare functie geworden voor alle moderne en hedendaagse huizen en dat geeft een breed scala aan geweldige ontwerpen om inspiratie op te doen als het gaat om de indeling, stijl, materialen en afwerkingen die worden gebruikt, evenals verschillende kleine details en functies die je zou kunnen opnemen het ontwerp van jouw perfecte inloopdouche.

1. Wit marmer

Wit marmer is een zeer populaire keuze voor veel badkamers. Omdat dit als een tijdloos materiaal wordt beschouwd, kun je er niet echt mis mee gaan, zelfs niet als je het in grote hoeveelheden gebruikt. Een marmeren inloopdouche ziet er altijd chic en stijlvol uit, zoals in onderstaand ontwerp is te zien.

inloopdouche wit marmer

2. Open indeling

Meestal wordt een inloopdouche gescheiden van de rest van de badkamer, bijvoorbeeld door een glazen douchewand of een vaste wand. Dat hoeft natuurlijk niet altijd, zoals het ontwerp door Archterra Architects hier laat zien.

Inloopdouche open indeling

3. Marmertegels

Marmertegels, zoals reeds vermeld, zijn ongelooflijk veelzijdig en ideaal voor inloopdouches en badkamers in het algemeen omdat ze stijl en glamour aan de ruimte toevoegen zonder het te druk te maken en zonder het risico te lopen snel verouderd te raken. Deze prachtige badkamer met inloopdouche is ontworpen door Architecton.

inloopdouche marmertegels

4. Eenvoud

We houden ervan hoe schoon en eenvoudig deze badkamer is, ontworpen door studio Tiago do Vale Arquitectos. Het is niet vrij kleine badkamer, maar de inloopdouche is vrij ruim. En de grote wandspiegel, die helemaal doorloopt tot in de inloopdouche, voelt de badkamer zelfs best ruim aan.

inloopdouche eenvoud

5. Ruime inloopdouche

Het tegenovergestelde kan gezegd worden over deze grote, ruime badkamer met een aparte inloopdouche met zwarte wandtegels die contrasteren met de rest van de ruimte. De vloer is echter een doorlopend oppervlak, waardoor je echt kan spreken over een inloopdouche.

ruime inloopdouche

6. Betonstuc muren

Vind je de betonstuc afwerking aan de muren van deze prachtige Victoriaanse badkamer niet helemaal geweldig? Ze voegen veel karakter toe aan de ruimte. We houden ook van de naadloze interactie tussen de inloopdouche en het vrijstaande bad, niet alleen met elkaar, maar ook met de rest van de ruimte.

inloopdouche betonstuc

7. Visgraat tegels

Het visgraat-tegelpatroon op de badkamervloer is ook verlengd op de wanden van de inloopdouche. Het is super mooi hoe de twee kleuren over de tegeloppervlakken zijn verdeeld. Deze badkamer maakt deel uit van een ranch uit 1950, gerenoveerd door Design Platform.

inloopdouche visgraat tegels

8. Inloopdouche en bad

Deze badkamer, ontworpen door Estúdio Penha, heeft een zeer aangename vintage sfeer. De inloopdouche en badkuip zijn gecombineerd in een aparte behuizing met glazen panelen en een slank metalen frame. Groene hexagon tegels bedekken de vloer en een groot deel van de muren zowel in het douchegedeelte als in de rest van de badkamer, waardoor een vloeiende en naadloze overgang tussen hen wordt gewaarborgd.

inloopdouche en bad

9. Eclectisch

Voor deze badkamer koos Heirloom Studio een prachtige combinatie van oude en nieuwe details die tot uiting komen in een eclectisch ontwerp. De zwart-witte combinatie is tijdloos en werkt in dit geval geweldig, waardoor de inloopdouche en de rest van de badkamer naadloos in elkaar overgaat.

inloopdouche eclectisch

10. Glazen douchewand

Interieurontwerpstudio Freadman White heeft deze badkamer samen met de rest van een verouderde boerderij volledig gerenoveerd, waardoor een zeer frisse en moderne sfeer is ontstaan. De inloopdouche bevindt zich tussen het bad en de gootsteen en heeft een scheidingswand van helder glas waardoor de hele ruimte er helder en luchtig blijft uitzien.

glazen douchewand inloopdouche

11. Witte metrotegels

Over heldere en luchtige badkamers gesproken, ook deze badkamer mag er wezen. Witte metrotegels voegen een stijlvolle en tijdloze sfeer toe aan de hele ruimte en de glazen inloopdouche laat de kamer vrij groot lijken.

inloopdouche witte metrotegels

12. Symmetrie

Symmetrie lijkt het bepalende kenmerk van deze badkamer te zijn, die ontwerpen is door Design Platform. Een ovaal vrijstaand bad wordt in het midden geplaatst, met grote potplanten aan weerszijden ervan en een lang en smal venster erachter. Er zijn ook niet slechts één, maar twee inloopdouches tegenover elkaar ingericht. Love it!

inloopdouche tegenover elkaar

13. Klassiek

Visueel gebeurt hier veel, zelfs als het ontwerp van Isabel López-Quesada in wezen vrij eenvoudig is. Zwart en wit met gouden accenten is het hoofdthema en de gekke patronen zorgen ervoor dat de inloopdouche bijna onopgemerkt blijft.

inloopdouche klassiek

14. Ruim en licht

Deze badkamer, ontworpen door Janet Gridley, is groter dan sommige woonkamers en heeft alles, inclusief een inloopdouche ingesloten in glas, een bad, een grote wastafel en veel opbergruimte. Het lichte en neutrale kleurenpalet past daar heel goed bij.

inloopdouche ruim licht

15. Gesloten inloopdouche

Inloopdouches zijn meestal open aan de bovenkant, waardoor ze er fris en luchtig uitziet. Dit ontwerp van AUX Architecture daarentegen geeft de inloopdouche een meer besloten en afgesloten uitstraling met behoud van een luchtige sfeer, dankzij de glazen deuren.

gesloten inloopdouche

16. Inloopkast

Het bijzondere aan deze inloopdouche is niet noodzakelijkerwijs het ontwerp dat eigenlijk vrij eenvoudig is, maar het feit dat de ingang ervan zich in de inloopkast bevindt. Ook is de douche zichtbaar vanuit de slaapkamer waar hij deel van uitmaakt. Deze combo is gemaakt door Susanna Cots Interior Design.

inloopdouche inloopkast

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply