Kleine badkamers voorbeelden, Moderne badkamers voorbeelden

Kleine designbadkamer door architect Emil Dervish


Mozaïektegeltjes zijn enorm populair voor aan de muur en op de vloer van de badkamer. Het leuke van mozaïektegeltjes, is dat je er verschillende stijlen mee kunt creëren. Ze staan bijvoorbeeld erg leuk in vintage en retro badkamers, maar ook in hele moderne designbadkamers kunnen mozaïektegeltjes een goed idee zijn. Deze designkamer is een mooi voorbeeld, ontworpen door Deense architect Emil Dervish. Vorig jaar had hij in Kopenhagen een erg stijlvol appartement ontworpen in Kopenhagen. Dit is het resultaat van de badkamer.

Kleine designbadkamer door architect Emil Dervish

Witte mozaïektegeltjes met donkere voegen

Het appartement gelegen in de Deense hoofdstad heeft een woonoppervlakte van 66m2. Dat is natuurlijk niet heel groot, wat ook geldt voor het formaat van deze badkamer. Daarom heeft de architect gekozen voor een minimalistisch ontwerp met een witte basis. Zowel de vloer als de wanden zijn volledig betegeld met kleien witte mozaïektegeltjes. Deze witte tegeltjes zijn gecombineerd met donkere voegen, waardoor het patroon van de kleine vierkantjes nog meer naar voren komen.

Kleine designbadkamer door architect Emil Dervish

Kleine badkamer

Het is een hele kleine badkamer van nog geen 4m2. De architect moest hierdoor de nodige maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat het een comfortabele badkamer wordt. Zo hebben ze een praktische indeling gemaakt. Er is gekozen voor een lichte basis met kleine witte mozaïektegeltjes, en de badkamer is extra goed geventileerd met de Soler en Falau badkamerventilatoren.

Inloopdouche, marmeren wastafel en zwart toilet

Er is een praktische indeling gecreëerd met een ruime inloopdouche, een toilet en daar tegenover een badkamermeubel met bijbehorende wastafel. Alles ziet er super mooi uit. Er is gekozen voor een zwevende houten badkamermeubel met twee ladekasten naast elkaar, afgwerkt met een carrara wit marmeren wastafel en bijbehorend marmeren blad. Het vormt een mooie combinatie met de chique gouden wandlamp, de zwarte kraan en de grote ronde zwarte spiegel.

Zwarte elementen

Zwart komt bovendien op meerdere plekken terug in het ontwerp. De stang van de douchegordijn is zwart, de designradiator, de regendouche set, en de ontwerpers hebben zelfs gekozen voor een stoer zwart toilet.

Kleine designbadkamer door architect Emil Dervish

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply