Moderne badkamers voorbeelden

Stoere badkamer na een duurzame verbouwing


Dit is de badkamer van een mooie eigentijdse eengezinswoning in Moolap, Australië. De woning uit de jaren ’90 werd in 2016 opnieuw ontworpen door Dylan Barber Building Design. De klanten van dit huis met vijf slaapkamers wilden indeling veranderen om een functioneler huis te creëren, maar wat nog belangrijker is, om een leefzone te voorzien van zonne-energie. De huidige woonzone ligt op het zuiden, en daar wilden ze op een duurzame manier van profiteren. Uiteraard hebben ze ook een nieuwe badkamer gekregen!

Stoere badkamer na een duurzame verbouwing

Complete verbouwing

In de nieuwe woonzone werd het bestaande schuine dak verwijderd en vervangen door een hoog hellend plafond dat contrasteert met de bestaande lage plafonds van 2,4 meter. Dit zorgt voor een meer zonovergoten ruim gebied met grote beglazing in het noorden, met uitzicht op de prachtige landelijke omgeving.

De voetafdruk van het bestaande gebouw zal ondanks grote interne veranderingen hetzelfde blijven. Dit is ontworpen om interne sloop te minimaliseren en de nieuwe ‘natte’ gebieden in de buurt van de bestaande sanitaire locaties te houden.

Stoere badkamer na een duurzame verbouwing

Moderne voorzieningen

De badkamer is erg ruim, en is dan ook ingericht met moderne voorzieningen zoals een mooi modern vrijstaand bad, een aparte ruime inloopdouche en een grote badkamermeubel. Zowel de vloer als de wanden zijn volledig betegeld met grote grijze betonlook tegels, die de badkamer een stoer industrieel design geven. De houten kasten van de badkamermeubel compenseren die kille uitstraling met veel sfeer en warmte.

Zowel in de muur boven het bad als in de inloopdouche zijn hgandige nisjes gecreëerd waar flesjes in geplaatst kunnen worden. En wat ook erg mooi is, is de op maat gemaakte glazen douchewand die bijna tot aan het plafond loopt.

Stoere badkamer na een duurzame verbouwing

Stoere badkamer na een duurzame verbouwing

Fotografie: Chrissie Francis

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply