Luxe badkamers voorbeelden

Luxe badkamer met natuurstenen tegels en houten accenten


Bij ontwerpbureau INBLUM vonden we deze geweldige badkamer, die dit project in 2019 heeft afgerond. De badkamer van een industrieel appartement gelegen in Vilnius in Litouwen. Wil je een keer wat anders dan die standaard tegels in de badkamer? Dan spreekt dit badkamerontwerp je wellicht wel aan. Wij vinden het in ieder geval helemaal geweldig!

luxe badkamer met natuurstenen tegels en houten accenten-2

Industrieel luxe interieur

Het appartement heeft een stoer industrieel karakter, met stoere details zoals het rauwe betonnen plafond en dikke betonnen muren. Het ontwerpbureau heeft deze industriële details omarmd, maar heeft daar een vleugje luxe aan toegevoegd, waardoor het een stuk minder rauw is geworden.

Natuursteen

Natuursteen is het belangrijkste soort materiaal in het interieurontwerp. Grijze natuursteen komt terug in de vloeren door heel het appartement, aan de keuken achterwand, en ook in de vloeren en wanden in de badkamer. Hierdoor heeft het interieur een hele luxe uitstraling gekregen.

Industrieel luxe interieur

Houten accenten voor meer sfeer en warmte

Met houten accenten is er warmte en sfeer toegevoegd in het interieur, in de vorm houten meubels, houten wandbekleding, en in de badkamer hebben ze de natuurstenen vloer en wanden gecombineerd met een houten plafond. Een donkere gerookte eikenhouten lattenplafond.

Het is niet een mega grote badkamer, maar wel groot genoeg voor een ruime inloopdouche, een brede badkamermeubel met dubbele wastafel, met daartegenover het toilet en de bidet naast elkaar.

luxe badkamer met natuurstenen tegels en houten accenten-2

Zwevende houten badkamermeubel met dubbele wastafel

De brede zwevende badkamermeubel is van hetzelfde mooie hout gemaakt als het plafond. Daarbovenop zijn twee ovalen wasafels geplaatst, terwijl de kranen strak in de wand zijn gemonteerd. De grote spiegelkast is net zo breed gemaakt als de badkamermeubel. En in de inloopdouche vind je een luxe regendoucheset, uit dezelfde als de wastafelkranen.

Fotografie: Darius Petrulaitis

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply