Industriële badkamers, Kleine badkamers voorbeelden

Industrieel badkamerontwerp voor een kleine badkamer


Het formaat van de badkamer is een belangrijk aspect voor het ontwerp, maar het bepaalt niet de stijl van de badkamer. Alle badkamerformaten, van klein tot groot, kunnen in alle stijlen worden ingericht. Vandaag gaan we industrieel badkamerontwerp, die gerealiseerd is voor een kleine badkamer. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Industrieel badkamerontwerp voor een kleine badkamer

Industrieel interieur

Het is de badkamer van een appartement gelegen in de Oekraïense stad Kharkov. De bewoner, de eigenaar van een creatief IT bedrijf, heeft de hulp ingeschakeld van interieurontwerper Denys Bondarenko, om het interieur te ontwerpen. Voor het interieurontwerp heeft de ontwerper hele stoere materialen gebruikt, bestaande uit bakstenen, beton, staal en hout. De kleuren die daarbij zijn uitgekozen zijn terracotta, wit, grijs en zwart.

industrieel interieur

In de woonkamer is er bijvoorbeeld gekozen voor een visgraat houten vloer, gecombineerd met een betonnen plafond, bakstenen muren en strakke zwarte wandpanelen. En in de keuken hebben ze moderne zwarte keukenkasten gecombineerd met een betonnen werkblad en een keuken achterwand die volledig met vierkante witte tegels zijn betegeld.

Industriële badkamer

De rode lijn van deze stoere industriële stijl is ook toegepast in de badkamer. Op de vloer vind je vierkante witte vloertegels, terwijl de wanden volledig betegeld zijn met smalle verticale witte wandtegels. Deze tegel vind je ook aan de zijkant van het bad.

Industrieel badkamerontwerp voor een kleine badkamer

Witte tegels en bakstenen muur

Door alle witte tegels, springt de bakstenen muur heel stoer naar voren, en vormt dat eigenlijk de blikvanger van het badkamerontwerp. Hout komt terug in het houten blad van de stoere badkamermeubel, ondersteund door een zwart stalen onderstel. Daarop zijn dubbele waskommen geplaatst, gecombineerd met zwarte inbouwkranen, contactdozen en dubbele ronde spiegels. De industriële hanglamp past daar perfect bij, die samen met de witte plafondspotjes de badkamerverlichting vormen.

Douche en bad combineren

Omdat het een kleine badkamer is, met een totale oppervlakte van maximaal 5m2, hebben ze het bad met de douche gecombineerd. Op het bad is een glazen douchewand geplaatst met een zwarte stalen frame. En passend bij alle andere zwarte elementen in deze badkamer, is er ook gekozen voor een zwarte regendoucheset.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply