Badkamertegels, Klassieke badkamers voorbeelden

Metrotegels in de badkamer


De vloer en wandafwerking bepalen de sfeer van de badkamer. En als je het over de vloer en wandwerking van de badkamer hebt, dan denk je natuurlijk als eerst aan tegels. Tegels heb je in heel veel verschillende soorten, kleuren en maten. We hebben hier al heel veel super mooie badkamers laten zien, waarvan de vloer en wanden op verschillende manieren zijn bekleed. Populaire badkamertegels zijn bijvoorbeeld betonlook tegels of zeshoekige hexagon tegels. Vandaag willen we heb hebben over metrotegels in de badkamer. Dé klassieker onder de tegels!

Metrotegels in de badkamer

Geïnspireerd door de metrostations van Parijs en Londen

Metrotegels worden niet voor niets metrotegels genoemd. De tegels zijn namelijk geïnspireerd op de wandtegels die aan de muren in de oudere metrostations zijn gebruikt in Londen en Parijs. Ook in het Engels worden ze genoemd als ‘Subway tiles’. In de metrostations van Parijs zijn de wanden bekleed met witte metrotegels, en de combinatie van blauwe en witte metrotegels wordt gebruikt voor de namen van de stations. Ook in Londen vormen de witte metrotegels de basis, en op sommige stations tref je ook hele mooie groene metrotegels aan.

Metrotegels kleuren

De metrotegels zijn dus ook erg populair in woningen. Aan de wanden in de hal, aan de keuken achterwand, aan de wanden van het toilet, en vooral ook aan de badkamerwanden. Net als in de metrostations, worden er heel veel witte metrotegels gebruikt. Maar naast witte metrotegels, zijn er ook nog heel veel andere mooie kleuren verkrijgbaar. Zo zijn zwarte metrotegels super mooi, maar je kunt ook denken aan roze metrotegels, groene metrotegels of blauwe metrotegels. Deze tegels voor op de wand zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar bij Megadumptiel.nl.

Leuke ideeën

De meest traditionele manier, zoals ook aan de wanden op de metrostations, worden de wandtegels halfsteensverband gelegd, over de gehele muur. Maar ook andere legpatronen kunnen erg leuk zijn. Je zou zelfs ervoor kunnen kiezen om de metrotegels te combineren met een andere vorm van wandafwerking. Je zou bijvoorbeeld met metrotegels een lambrisering kunnen creëren aan de onderkant van de muren, terwijl de bovenkant van de muren strak gestuukt en geschilderd worden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply