Badkamer accessoires

5 Soorten verlichting in de badkamer


Verlichting is enorm belangrijk in huis, zowel functioneel als esthetisch gezien. Het is daarom verstandig om hier goed over na te denken, ook in de badkamer. Goede verlichting heeft de mogelijkheid om een kamer te veranderen. Het combineren van ambient met taakverlichting is van vitaal belang. Hoewel je dagelijkse douche misschien niet veel verlichting nodig heeft, heeft een kaptafel extra taakverlichting nodig. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat het er een beetje gezellig eruit ziet. Hieronder hebben we lijst gemaakt met alle soorten verlichting die je kunt kiezen voor de badkamer.

soorten verlichting badkamer

1. Inbouwspots

Inbouwspots zijn erg populair voor in de badkamer. Niet alleen omdat ze er super mooi en strak uitzien, inbouwspots zorgen er ook voor dat je badkamer er ruimtelijker uitzien. En omdat badkamers over er over het algemeen wat kleiner zijn, zijn inbouwspots dus vaak een goed idee. Als ze correct zijn geplaatst, geven ze een goede gelijkmatige lichtverdeling met een acceptabel niveau van schaduwen en contrast. Het heldere witte licht van intense lichtbronnen wordt gereflecteerd in gepolijste oppervlakken en kan een badkamer licht, helder en luchtig maken.

Houd er rekening mee dat inbouwspots je ook maximale veiligheid kunnen bieden in je hele badkamer, aangezien de ip-geclassificeerde inbouwspots voor de badkamer specifiek bedoeld zijn om je te helpen de problemen van kortsluiting in de badkamer te voorkomen in die zones waar er veel water en vocht aanwezig zijn, zoals in de douche.

inbouwspots badkamer

2. Plafondlamp

Plafondlampen zijn er in verschillende soorten: kroonluchters, pendelverlichting, railverlichting, opbouwspotjes, noem maar op. Het voordeel is dat je niet heel veel ruimte nodig hebt om ze te installeren. Perfect dus voor een badkamer met een laag plafond.

plafondlamp badkamer

3. Vloerlamp

Als je het hebt over badkamerverlichting, dan is vloerlamp hoogstwaarschijnlijk niet het eerst waar je aan denkt. Tóch kan het een heel goed idee te zijn om een mooie vloerlamp in de badkamer te plaatsen. Niet als hoofdverlichting, maar wel bijvoorbeeld als taakverlichting bij de wastafel of een luxe vrijstaand bad. Een mooie staande schemerlamp kan dé ontbrekende schakel zijn, waar je al die tijd naar op zoek was. Combineer het bijvoorbeeld met inbouwspotjes of een mooie plafondlamp. Vloerlampen zijn bovendien verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Klik hier voor een mooie selectie vloerlampen.

vloerlamp badkamer

4. Hanglamp

Veel mensen vragen zich vaak af of je een hanglamp in een badkamer kunt hebben. Het antwoord is: zolang het de juiste IP-classificatie heeft, ja! Hanglampen werken het beste in badkamers met hoge plafonds voor een extra gevoel van luxe. Je kunt ze op verschillende manieren ophangen in de badkamer. Wil je het gebruiken als hoofdverlichting, hang het dan centraal in de badkamer op. Maar ook als accentverlichting kunnen hanglampen een goed idee zijn, bijvoorbeeld naast de spiegel of in de hoek bij een vrijstaand bad.

Let op dat niet alle hanglampen geschikt zijn voor de vochtige omstandigheden in een badkamer, dus doe eerst je onderzoek. Zorg er ook voor dat de plafondhoogte in je badkamer dubbel controleert voordat je op zoek gaat naar een hanglamp.

hanglamp badkamer

5. Wandlamp

Wandlampen zijn ontworpen om een specifiek gebied direct te verlichten, en ze zien er ook nog eens mooi uit! Er zijn talloze verbluffende stijlen op de verkrijgbaar, variërend van wandkandelaars tot lichtbalken. Dit is je kans om wat persoonlijkheid aan de badkamer toe te voegen en tegelijkertijd een functionele badkamerverlichting te bieden.

Als hoofdverlichting is het een minder goed idee omdat wandlampen directioneel zijn en zullen daarom niet de hele badkamer verlichten. Combineer het daarom met andere verlichting voor een optimaal verlichtingsplan.

wandlamp badkamer

Bekijk ook:
10x Badkamer verlichting tips
Led paneel als badkamerverlichting
Waterdichte LED TL verlichting

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply