Industriële badkamers

Urban Jungle badkamer met IKEA


Urban Jungle is een interieurtrend die we steeds vaker tegenkomen. Steeds meer mensen zien hoe fijn het is om zich te omringen met lekker veel groen. Planten, bomen, bloemen… hoe meer hoe beter. En deze trend kan ook hele mooi toegepast worden in de badkamer!

Urban Jungle badkamer met IKEA

IKEA

Als je naar de ruimte kijkt, dan is dit een super unieke badkamer. De hoge plafonds, de industriële betonnen muren, de betonvloer, de enorme raampartijen noem maar op. Het is zó groot, waardoor het zelfs mogelijk is om er een zithoek in te richten. Maar ook de inrichting mag er zijn. En het leuke is dat veel objecten van IKEA afkomstig zijn. De wastafel bijvoorbeeld aan één kant van de met groene mozaïektegels betegelde scheidingswand is een mooi voorbeeld. Aan de andere kant van de scheidingswand zijn twee grote of de gegalvaniseerde stalen stellingkasten die ook van het Zweedse woonwarenhuis zijn. Ze zien er niet alleen stoer uit, maar bieden ook enorm veel opslagruimte voor handdoeken, opbergmanden, flessen, noem maar op.

Het ontwerp van deze badkamer bewijst dat je niet veel geld hoeft uit te geven om een creatieve uitstraling te krijgen. Een van de meest opvallende kenmerken is de scheidingswand, die de badkamer verdeelt in het echte badkamer gedeelte en de zithoek.

Urban Jungle badkamer met IKEA

Verticale tuin

Maar de grote blikvanger wordt gevormd door de grote muur in het badkamer gedeelte. Aan die grote betonnen muur is namelijk een grote verticale tuin ingericht. Een weelderige verticale tuin, die een mooi balans vormt ten op zichte van de rauwe industriele details.

De vrijstaande kuip in glanzend wit is ook een contrasterend element, net als de luxe vrijstaande douche, die in de vloer is gemonteerd.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply