Badkamer ideeen

Badkamerinspiratie: begin bij de basis


Een goed begin is het halve werk, toch? Dat geldt ook voor de badkamer. De vloer en wanden vormen de basis van jouw badkamer, dus het is van belang dat je daar de nodige aandacht aan besteedt. Daarbij kun je kiezen uit verschillende materialen en stijlen. Met lichte kleuren creëer je bijvoorbeeld een landelijke look, terwijl donkere tinten je badkamer juist een moderne uitstraling geven. Inspiratie nodig? Lees hier meer over een aantal prachtige stijlen die zorgen voor de juiste basis van jouw badkamer!

Indrukwekkend industrieel

De industriële trend is here to stay! Niet alleen in de woonkamer, maar ook zeker in de badkamer. Een industriële stijl kenmerkt zich door het gebruik van robuuste materialen in een donkere kleur. Grijze of zwarte badkamertegels met een ruwe structuur zijn daarom perfect. Extra pluspunten: ruwe tegels voorkomen dat je snel uitglijdt én zijn ontzettend duurzaam. Bekijk daarom hier de mooiste industriële tegels voor jouw badkamer.

industriële badkamer

Prachtig pastel

Vind je zwart of grijs te donker, maar wit niet spannend genoeg? Ga voor pastel! Deze zachte kleuren geven je badkamer direct een frisse uitstraling. Qua materialen kun je alle kanten op. Tegels in een zachte gele kleur, bijvoorbeeld, of behang in een lichtgroene tint. Pastelkleuren lijken misschien moeilijk te combineren, maar dat zijn ze niet. Deze kleuren matchen bijvoorbeeld prachtig met beige en bruine tinten, zoals een eiken badmeubel.

Pastel badkamer

Mooi mozaïek

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen op Instagram of Pinterest: mozaïek in de badkamer. Deze kleine tegels fleuren je badkamer direct op en zijn beschikbaar in allerlei kleuren en formaten. Ook de structuur verschilt: waar ruwe tegels de badkamer iets landelijks geven, zorgt geglazuurde mozaïek voor een meer moderne look. Maken ouderen of jonge kinderen ook gebruik van de badkamer? Kijk dan uit met geglazuurde tegels: deze kunnen door water erg glad worden.

Mozaïek badkamer

Klassiek keramiek

Zijn bovenstaande opties iets te heftig voor jou? Geen zorgen, wit keramiek kan namelijk altijd. Tijdloos, maar met de juiste accessoires helemaal volgens de laatste trends. Wit keramiek kun je eigenlijk met alles combineren en vormt daarom een zeer duurzame basis van je badkamer. Bovendien vergen keramische tegels weinig onderhoud én zijn ze erg milieuvriendelijk. Een echte win-winsituatie!

Witte badkamer

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply