Geen categorie

10x Badkamer met behang


Behang is een super populaire vorm van wandbekleding, nog steeds. In de woonkamer, slaapkamer en kinderkamer, maar er zijn ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om hun badkamer te behangen. Met behang kan je namelijk heel eenvoudig een bepaalde sfeer creëren in de ruimte. Er zijn namelijk super soorten, patronen en kleuren verkrijgbaar, waarmee je de toon kan zeggen in elke badkamer! Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn van behang in de badkamer en we laten de mooiste inspiratie voorbeelden zien. Succes!

1. Gouden Koi karpers

In deze mooie badkamer hebben ze gekozen voor grijs behang met gouden koi karpers, die de badkamer een Aziatische uitstraling geven. Daarnaast vind je ook andere gouden accenten terug in de badkamer, zoals de gouden wandlamp, gouden kranen en gouden designradiator.

badkamer behang koi karpers goud

Kan je behang gebruiken in een badkamer?

Kan je behang gebruiken in een badkamer? Dat is een veelgestelde vraag. Er zullen altijd nee-zeggers zijn, maar de algemene consensus is dat in een goed geventileerde badkamer, met een raam en een afzuigkap, behang heel goed mogelijk is. Zorg er wel voor dat niet de muren in de matte ruimtes wordt behangen, zoals in de douche. Daar kan je beter kiezen voor tegels of bijvoorbeeld betonstuc.

Welk soort behang heb ik nodig voor een badkamer?

Er zijn verschillende soorten behang die geschikt zijn voor de badkamer, maar er zijn twee soorten behang die door iedereen wordt aangeraden, namelijk Vinylbehang en vliesbehang. Het grote voordeel is dat je met deze twee soorten behang geen last hebt van condens, waardoor het los kan laten. Vinyl behang is spat- en waterbestendig. Daarnaast is het ook nog eens eenvoudig te reinigen. Let er wel op dat de ondergrond altijd egaal en niet vochtig is. Het voordeel van vliesbehang, is dat je er heel makkelijk overheen kan schilderen.

2. Half tegels half behang

Het is ook een leuk idee om de muren half te betegelen en half te behangen. De witte metrotegels staan super mooi met het jungle behang in deze vintage badkamer. En de kleine zwarte hexagontegeltjes staan er ook geweldig bij.

badkamer behang half tegels half behang

3. Groen plafond en groen behang

De sierlijke patroontegels op de vloer zijn leuk, maar ook het groene behang ziet er super leuk uit. Daarbij hebben ze bovendien het plafond ook groen geschilderd. Al het groen vormt een mooie combinatie met de verschillende houttinten en gouden accenten.

badkamer behang groen patroon

4. Vogeltjes

Dit mooie groene behang met de kleurrijke vogeltjes geven deze badkamer een klassieke sprookjesachtige sfeer. het roze bad en de gouden kraan zijn natuurlijk ook super mooi!

badkamer behang vogels

5. Vlinders

Deze kleine badkamer is lekker licht gelaten met een lichte vloer en witte wanden. De muur waar de blauwe badkamermeubel tegenaan is geplaatst is de blikvanger. Die is namelijk behang met mooi behang met kleurrijke vlinders. Hierdoor komt de ronde spiegel zelfs beter tot z’n recht.

badkamer behang vlinders

6. Tijgers

Liefhebber van tijgers? Dan geef je de tijger toch een plekje in het ontwerp van je badkamer. De kleur van de tijgers matchen mooi met de gouden douche en de gouden gordijnrails, terwijl de zwarte achtergrond van het behang weer mooi matcht met de vintage houten badkamermeubel.

badkamer behang tijger

7. Schuine wand behangen

Heb je een badkamer op zolder? Die schuine wand kan je ook behangen, zoals ze dat in deze badkamer hebben gedaan. De rechte muren zijn allemaal betegeld met mooie witte metrotegels. De schuine wand is behangen met super mooi roze behang. Love it!

badkamer behang schuine wand roze

8. Plafond behangen

In deze klassieke badkamer zijn niet alleen de muren behangen, ook het plafond is bekleed met hetzelfde vintage bloemenpatroon.  Weer eens wat anders dan die saaie witte plafonds.

badkamer behang plafond

9. Witte koi karpers

Hieronder zie je een mooie blauwe witte badkamer met een witte badkamermeubel, een Aziatische waskom en blauw behang met witte koi karpers. Mooi!

badkamer behang koi karpers

10. Jungle behang

Het Cole & Son jungle behang is super populair. Je ziet het vaak terug in de hal, de keuken en de slaapkamer. En hieronder is de badkamer volledig behangen met het mooie groene jungle behang van Cole & Son. Het groen staat bovendien prachtig bij het roze.

badkamer behang jungle

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Dineke van der Knaap 31 augustus 2023 at 13:29

    Goedemiddag,
    Kunt u mij vertellen waar het Gouden koi karpersbehang te koop is?
    Met dank,

  • Leave a Reply