Badkamer kleuren

12x Badkamer met okergele muren


Okergeel is één van de mooiste gele kleurtint voor het interieur. Geel is natuurlijk sowieso een hele zonnige kleur, maar okergeel straalt ook nog eens heel veel sfeer en warmte uit. Laatst hadden we onderstaande badkamer laten zien met okergele muren. Vandaag willen we nog meer mooie inspiratie voorbeelden laten zien van badkamers met okergele muren. Twaalf totaal verschillende badkamers met alleen de okergele muren als overeenkomst. Wat is het toch ook een mooie kleur he!?

1. Bijenkorf

Deze mooie badkamer is geïnspireerd op de bijenkorf in het diepe bos. Op de vloer tref je super leuke hexagon tegels aan, die voor de honingraat staan. Dit hebben ze gecombineerd met muren, waarvan het onderste gedeelte betegeld zijn met witte visgraat tegels en het bovenste gedeelte strak gestuukt en okergeel zijn geverfd. Nice!

Badkamer met okergele muren

2. Okergele honingraat tegels

Ook deze badkamer doet heel erg denken aan een bijenkorf, dankzij de okergele honingraat tegels, die zowel op de vloer als aan de wanden te vinden zijn. De zwarte stalen kozijnen van de glazen wand en de bijbehorende deur staan er super stoer bij, net zoals de twee douchen tegenover elkaar in de inloopdouche.

Badkamer met okergele muren

3. Vintage badkamer met okergele muren

Ook in deze vintage badkamer zijn de muren okergeel geverfd. De muren in de inloopdouche zijn wit, en de zwart witte patroontegels op de vloer zien er ook super leuk uit. Met de houten badkamermeubel, de gouden kraan en de gouden spiegel is de vintage look afgemaakt in deze mooie badkamer.

Badkamer met okergele muren

4. Verticale okergele wandtegels

Veel mensen denken dat geel heel lastig te combineren is met andere kleuren. Deze mooie badkamer bewijst het tegendeel.  De wanden zijn betegeld met moderne verticale okergele wandtegels, gecombineerd met een grijze vloer. En kijk hoe mooi het roze tafeltje en roze gordijnen erbij passen!

Badkamer met okergele muren

5. Okergele metrotegels

Witte metrotegels zijn erg populair in de badkamer, maar metrotegels zijn ook verkrijgbaar in heel veel andere mooie kleuren. In onderstaande badkamer is de muur bij het bad betegeld met okergele metrotegels. En ook het muurtje in het nisje is met diezelfde tegels betegeld.

Badkamer met okergele muren

6. Driehoekige okergele tegels

Tegenwoordig hoeven tegels niet meer rechthoekig te zijn. Hierboven hebben we al hexagon tegels en honingraat tegels laten zien, en voor onderstaande badkamer is er gekozen voor mooie driehoekige okergele tegels. Het staat super mooi bij de lichte terrazzo vloer.

7. Okergele patroontegels en muren

De witte-okergele patroontegels op de vloer zijn super leuk, maar wat ze met de muren hebben gedaan is ook erg mooi. Er is een lambrisering betegeld met witte wandtegels, terwijl de strak gestuukte gedeeltes okergeel zijn geverfd. Ook het plafond is okergeel geworden!

Badkamer met okergele muren

8. Combinatie van witte en okergele wandtegels

Het prachtige originele gewelfde plafond maakt deze badkamer uniek. Dit wilden ze logischerwijs in tact houden en in het zicht laten. Hetzelfde geldt ook voor de bakstenen muren. De rest van de muren zijn betegeld met witte en okergele wandtegels. En op de vloer vind je leuke vintage patroontegels.

Badkamer met okergele muren

9. Klassieke badkamer met okergele muren

Deze klassieke badkamer bewijst dat okergeel ook een mooie kleur is voor een klassiek interieur. De okergele muren staan vooral erg goed met de hoge klassieke witte plinten en de witte sierlijsten van het plafond. Ook de rest van de badkamer past bij de klassieke look, zoals het vrijstaand bad, de klassieke wastafels en de klassieke wandlampen.

Badkamer met okergele muren

10. Moderne badkamer met okergele muren

En ja, okergeel past ook prima in een moderne badkamer. De wanden in deze moderne badkamer zijn super strak afgewerkt en betegeld met vierkante okergele wandtegels. En ook hier is er gekozen voor een stoere terrazzo vloer.

Badkamer met okergele muren

11. Okergele mozaïektegels

Houd je van mozaïektegels? Je hebt ze ook in het okergeel. Zowel de vloer als de grote muur bij de inloopdouche zijn betegeld met okergele mozaïektegels. Dat ziet er toch geweldig uit?!

Badkamer met okergele muren

12. Urban jungle

Deze badkamer is een urban jungle geworden met een mooie selectie van prachtige hangplanten en leuke planten die op de vensterbank zijn geplaatst. De okergele muur lijkt hier wel de ideale kleurkeuze in het urban jungle thema!

Badkamer met okergele muren

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply