Geen categorie

5 tips om kosten te besparen bij je badkamerverbouwing


Is je badkamer toe aan een flinke verbouwing, maar je hebt er eigenlijk geen geld voor? Er zijn heel veel mensen in die met hetzelfde probleem kampen. De grote vraag is hoe je dit ‘probleem’ kunt aanpakken. Laat je voor wat het is? Of zijn er mogelijkheden? Natuurlijk zij die er! Zit je erover na te denken om een lening af te sluiten? Vergelijk dan eerst verschillende geldverstrekkers, bijvoorbeeld op een vergelijkingssite. Daarnaast zijn er ook heel veel manieren om op je verbouwingskosten te besparen. In dit artikel hebben we vijf handige tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

5 tips om je badkamerverbouwing betaalbaar te maken

1. Geef prioriteit aan verbeteringen

Passen niet alle musthaves in je budget? Zie de verbouwing van je badkamer als een werk in uitvoering in plaats van een alles-of-niets-project. Vervang eerst kapotte of inefficiënte elementen en pak andere zaken aan zodra er geld beschikbaar komt.

2. Verplaats geen dingen

Het handhaven van de basisindeling van de badkamer zal zeker geld besparen. Het verplaatsen van het bad, de douche en vooral het toilet vereist ingewikkelde sanitaire veranderingen die de prijs opdrijven.

3. Zelf materialen kopen

Het kan kosteneffectief zijn om zelf materialen te kopen en vervolgens een aannemer in te huren om ze te installeren. Bovendien bieden veel ontwerpers ‘design-only’-diensten aan. Dit betekent dat ze de ruimte voor je ontwerpen, maar je kunt al het materiaal zelf kopen en rechtstreeks samenwerken met je eigen aannemer of klusjesman.

4. Kies voor betaalbare alternatieven

Flexibele verwachtingen kunnen grote besparingen opleveren, zoals het kiezen van voorraadarmaturen boven op maat gemaakte stukken en vinyl vloeren boven tegels. Een andere gouden tip, is om eens op Marktplaats te kijken. Daar wordt regelmatig nog hele goede en mooie sanitair aangeboden, waarvan sommigen nog nooit zijn gebruikt – van kranen tot tegels.

5. Doe een beetje doe-het-zelf

Zelfs als je twee linkerhanden hebt, kun je misschien de kosten verlagen door enkele aspecten van de verbouwing zelf aan te pakken. Schilderen is bijvoorbeeld een tijdrovende maar gemakkelijke taak. Kies ervoor om het zelf te doen en u kunt tot 1000 euro besparen, afhankelijk van de grootte van je badkamer. Een andere klus die je eenvoudig zelf kunt doen, is sloopwerk of demonteerwerk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply