Designradiator

Inrfrarood verwarming in de badkamer


Elke badkamer heeft een spiegel en een verwarming, dus waarom zou je geen ruimte besparen en deze twee met elkaar te combineren? Met de kracht van infrarood is dit mogelijk geworden. Dit is niet alleen effectief, maar het kan er ook heel mooi uitzien. Lees hier alles over het gebruik van infrarood verwarming in de badkamer!

badkamer verwarming infrarood handdoek

Wat veel mensen niet weten, is dat infraroodwarmte al jaren bestaat – de technologie is alleen veranderdd. In de afgelopen jaren is het verfijnd, waardoor het een nuttig stukje technologie is geworden dat veilig thuis kan worden gebruikt.

Hoe werkt het?

Infrarood badkamer verwarming werkt veel energiezuiniger in vergelijking met een standaard convectieverwarmer. Dit komt doordat convectieverwarming feitelijk de lucht verwarmt, waardoor een convectiestroom ontstaat. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de hete lucht stijgt, terwijl de dichtere koelere lucht naar beneden wordt geduwd. Omdat het een stroming is, betekent dit ook dat stofdeeltjes, bacteriën en algemene allergenen in de lucht circuleren, wat een negatief effect heeft op mensen met ademhalingsproblemen.

Een infrarood verwarming werkt heel anders. Het is eigenlijk een soort straling op het elektromagnetische spectrum. Laat dit je echter niet afschrikken – het is 100% veilig. Infrarood verwarming wordt erkend als een natuurlijke vorm van gezondheidszorg en wordt gebruikt in instanties zoals fysiotherapie en gezondheidssauna’s.

Hoe het in wezen werkt, is dat de stralingsgolven de objecten zelf verhitten, ook jijzelf. Deze objecten slaan wat warmte op en geven de rest weer af, waardoor een omgevingstemperatuur ontstaat die niet verloren gaat door het openen van deuren of tocht.

badkamer infrarood verwarming

Voordelen van infrarood verwarming

Naast bovenstaande omschrijving van de werking van infrarood verwarming, biedt deze vorm van verwarming nog meer voordelen. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

1. Ruimtebesparend

Met verschillende ontwerp- en montagemogelijkheden van infraroodpaneelverwarmers kunnen ze discreet in elke badkamer worden geïntegreerd. Spiegel- en glaskachels met handdoekbeugel vervullen dubbele functies en zien er elegant uit in elke badkamer. Infrarood plafondverwarmers met hun witte design zijn bijna onzichtbaar en perfect voor kleine badkamers zonder muurruimte.

2. Schimmelpreventie

Vooral in natte ruimtes, zoals badkamers, komt schimmel op de muren vrij vaak voor. Aansluitkachels verwarmen de lucht en laten de muren koud waardoor ze onbruikbaar zijn voor schimmelpreventie. Infraroodpaneelverwarmers verwarmen en drogen de muren in plaats van de lucht, waardoor ze het perfecte hulpmiddel zijn om schimmel te voorkomen.

infrarood badkamer verwarming spiegel

3. Eenvoudige installatie

Infrarood verwarming panelen zijn zeer eenvoudig te installeren en aangezien de installatie niet permanent is, kunnen ze gemakkelijk worden ingepakt en meegenomen worden als je gaat verhuizen. Dankzij het plug & play-principe en de infraroodstraler kan binnen 15 minuten worden gemonteerd zonder ingewikkeld gereedschap of de hulp van een specialist.

4. Wellnessgevoel

Infrarood C-straling verwarmt objecten en lichamen in een kamer direct zonder de lucht op te warmen en uit te drogen. Het absorberen van de warmte in de huid, die op een lentedag aanvoelt als warme zonnestralen, is bijzonder ontspannend.

5. Energiebesparing

Infrarood verarming verbruikt weinig stroom in vergelijking met andere elektrische kachels en kunnen door hun vermogen om de temperatuur nauwkeurig te regelen met geavanceerde thermostaten zelfs minder energie verbruiken dan veel andere verwarmingssystemen. Door objecten in een ruimte op te warmen in plaats van de lucht is er slechts een minimaal warmteverlies als je de ruimte verlucht.

6. Geen onderhoud

Een infrarood verwarming heeft geen onderhoud nodig en dus geen extra jaarlijkse kosten voor een loodgieter.

Soorten infrarood verwarming

Als je besloten hebt dat je infrarood verwarming in jouw badkamer wilt, moet je nog beslissen wat voor soort infrarood verwarming je wilt. De meeste populaire soorten zijn infrarood spiegels, infrarood handdoekverwarmers en infrarood panelen die je zowel aan de muur of het plafond kan monteren.

Infrarood spiegelverwarmers

Infrarood spiegelverwarmers zijn bijzonder praktisch en combineren design met functionaliteit. Omdat infrarood spiegelverwarmers vrijwel niet te herkennen zijn als verwarming, zijn ze de perfecte oplossing voor kleine badkamers. Ze kunnen optioneel worden uitgerust met handdoekbeugels. Een ander voordeel is dat infrarood spiegelverwarmers niet beslaan, waardoor je altijd vrij zicht als de verwarming aanstaat.

infrarood verwarming badkamerspiegel

Infrarood handdoekverwarmer

Een glazen infrarood handdoekverwarmer is de tweede variant die ook design en functionaliteit combineert. De infrarood glasverwarmer van is verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Naast dat het de badkamer opwarmt, krijg je ook heerlijke warme handdoeken. Ideaal voor de winter!

Plafond Infraroodverwarming

Voor hele kleine badkamers zonder beschikbare ruimte op muren, raden we aan om te kiezen voor infrarood plafondverwarmers. Er zijn verschillende plafond infraroodverwarming panelen verkrijgbaar die discreet aan het plafond gemonteerd kunnen worden. Deze zorgen voor een gelijkmatige stralingswarmte door de hele badkamer.

Bekijk ook:
Hoe gezond is infrarood?
Radiator voor de badkamer
Ouderwetse badkamer radiatoren

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply