Badkamer ideeen, Moderne badkamers voorbeelden

Badkamer met houten vloer en gietvloer combinatie


Een houten vloer wordt vaak afgeraden in een badkamer. Dit heeft vooral te maken met de vochtigheid van de ruimte. Als het vochtig is, zal de houten vloer namelijk gaan werken. En dat kan naden veroorzaken, wat natuurlijk niet mooi en praktisch is. Daarom kiezen veel mensen niet voor een houten vloer in de badkamer. Wat nog wel een idee is, is dat je in het ‘droge’ gedeelte een houten vloer neemt, en in het natte gedeelte een andere vloer. Vandaag willen we daar een mooi voorbeeld van laten zien.

Badkamer met houten vloer en gietvloer combinatie

Deze badkamer is ontworpen door Anna Laura Businaro of ALB Studio Project. Zij heeft in het Italiaanse Vicenza een super leuk appartement ontworpen en ingericht. Een modern appartement die super strak is afgewerkt met hele mooie en moderne materialen.

Betonstuc, gietvloer en houten vloer

Het appartement heeft meerdere badkamers. Deze badkamer is de grootste badkamer, die verdeeld is in een natte zone en een droge zone. In de natte zone vind je het bad en het toilet, terwijl de wastafel zich in de droge zone bevindt. In de droge zone hebben ze dus gekozen voor een hele mooie warme houten vloer, die heel mooi overloopt op de strakke grijze gietvloer in de natte zone.

Badkamer met houten vloer en gietvloer combinatie

Alle muren zijn bewerkt met stoere grijze betonstuc, die een hele mooie combinatie vormt met zowel de houten vloer, de gietvloer, maar ook met het wit geschilderde karakteristieke houten balkenplafond.

Er is gekozen voor een grote brede witte wastafel, geplaatst op een stoer dik zwevend wastafelblad. Daarboen is een net zo brede wandspiegel gemonteerd, die voorzien is van moderne ledverlichting. Op de vloer is een zwarte schapenvacht geplaatst, die voor warme voetjes zorgt in de badkamer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Mahmut 12 juli 2019 at 07:29

  Geachte heer/mevrouw,

  Klant wilt op maat douche glazen wand plaatsen van vloer tot plafond. Plafond is van gipsplaat, kan dat? En wat is de leveringstijd?

  Ik verwacht spoedig tegemoet komen.

  Mahmut
  M&A klussenbedrijf

 • Leave a Reply