Badkamer ideeen

Badkamer stylen zonder grote verbouwing? Wij vertellen je hoe!


Ben jij al een tijdje uitgekeken op je badkamer? Maar heb je simpelweg geen tijd, geld of zin om de badkamer grondig te verbouwen? Dan is er geen man overboord. Er zijn namelijk tal van manieren om je badkamer te stylen, zonder ingrijpende, tijdrovende of arbeidsintensieve activiteiten. Eén daarvan beschrijven we in dit artikel, namelijk de kunst van de juiste accessoires kopen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Start bij de kraan!

Een badkamer heeft niet altijd een grote renovatie nodig om er anders uit te zien. Soms zit het ‘m in de kleine dingen. Eén klein toch heel belangrijk item is de kraan. Hier kun jij een blikvanger van maken die de aandacht afleidt van andere minder mooie objecten. Ben je bijvoorbeeld niet gezegend met een riant, vrijstaand solid surface bad maar met een wat simpeler inbouwbad? Dan kun je door enkel de badkraan te veranderen het bad een geheel andere uitstraling geven. In het bijzonder als je werkt met contrastkleuren.

Heb je bijvoorbeeld een wit bad, dan kun je deze meer karakter en spanning geven met een zwarte badkraan. Je zult zien dat de badkraan (zwart) al het werk doet! Je kunt natuurlijk ook een andere kleur kiezen of een andere ruimte in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een koperen doucheset op een blauwe, groene of roze tegel/wand. Of combineer een toffe rosé-gouden wastafelkraan op een witte of crèmekleurige (marmeren) achtergrond. Een bijzonder en stijlvol resultaat gegarandeerd!

Pimp je standaard badkameraccessoires

Iedere badkamer kent de standaard accessoires: een handdoekrek of -haakje, zeeppompje, deurstop, toiletrolhouder, toiletborstel en bijbehorende houder etc. Dat deze spullen niet kunnen ontbreken in de badkamer is haast vanzelfsprekend, maar dat hoeft niet te betekenen dat je voor de meest basic versie hoeft te kiezen. Durf te experimenteren! Combineer je zwarte kraan bijvoorbeeld met een zwarte toiletrolhouder en toiletborstel. Wedden dat die saaie toilet er opeens heel anders uitziet? Of ga voor een handdoekhaakje en/of rekje en zeeppomp in dezelfde kleur! Je kunt ook denken aan een toffe rieten mand waarin je je wc-rollen bewaard. Of doe er een aantal leuke tijdschriften in. En vergeet niet om wat geurkaarsen of geurstokjes boven het toilet te plaatsen. Dat ruikt lekker en staat gezellig!

Geef je badkamer wat groen

Planten in de badkamer? Absoluut! Net als in de woonkamer, slaapkamer en keuken zijn planten ook een verrijking voor je badkamer. Een beetje groen doet de badkamer al gauw tropisch aanvoelen en wie wilt er nu niet een urban jungle vibe in zijn of haar badkamer? Naast een hippe vibe, geven planten een warm gevoel, kleur en invulling aan de ruimte. Kies wél voor die de badkamer kunnen hendelen. Dat betekent planten die geschikt zijn voor een vochtige en vaak donkere ruimte. Planten die geschikt zijn voor de badkamer zijn o.a. de scindapsus, bromelia, vrouwentong en orchidee.

Ook met kleine aanpassingen kun jij je badkamer een nieuwe look geven. Hopelijk geven bovenstaande tips je inspiratie. Succes!

Bekijk ook:
Wat kost een badkamerverbouwing?
5 tips om kosten te besparen bij je badkamerverbouwing

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply