Badkamer ideeen

10x Badkamer wanddecoratie


badkamer wanddecoratie

Hoewel we talloze uren doorbrengen met het nadenken over de perfecte wanddecoratie voor onze slaapkamers en woonkamers, doen we zelden dezelfde inspanning voor de muren in onze badkamer. Of je nou een hele ruime of juist een hele kleine badkamer hebt, de badkamermuur kan eigenlijk het perfecte lege canvas zijn voor een beetje persoonlijkheid. Wij laten hieronder een aantal mooie inspiratie voorbeelden zien van verschillende badkamers met verschillende soorten wanddecoratie. Welk idee of ideeën vind jij het leukst?

1. Fotolijst

Een eenvoudige fotolijst kan al heel veel doen, zoals je dat hier ook kunt zien in deze moderne badkamer. Een moderne zwart wit badkamer met zwarte hexagontegels op de vloer en minimalistische witte wandtegels. Met een eenvoudige fotolijst met een mooie zwart wit foto is de minimalistische witte muur een stuk interessanter geworden. En dit hoeft niet altijd een fotolijst te zijn. Dit kan ook een mooie schilderij, een ingelijste poster of print zijn natuurlijk.

badkamer wanddecoratie fotolijst

2. Collage

Heb je een een grote kale muur in de badkamer? Dan zou je zelfs een collage kunnen maken met mooie ingelijste foto’s, posters, prints, noem maar op. Deze trend zien we regelmatig in de woonkamer en slaapkamer, en ook in de badkamer is het dus een heel leuk idee! Geen zin om te boren in je nieuwe tegels. Een schilderij ophangen zonder boren kan op verschillende manieren. Plak posters en foto’s aan de muur, en maak een omlijsting met washi tape, zoals in onderstaande badkamer. Geweldig leuk gedaan!

badkamer wanddecoratie collage

3. Behang

Veel mensen dat het niet mogelijk is om de muren in de badkamer te behangen. Behang in de badkamer is wel degelijk mogelijk. Nee, natuurlijk niet in de inloopdouche, maar behang voor het muurtje boven het toilet kan echt geen kwaad. Sterker zelfs, het kan er super leuk uitzien!

badkamer wanddecoratie behang

4. Vaas aan de wand

In de badkamer heb je meestal niet heel veel plek voor een mooie vaas met bloemen, vooral niet als je een hele kleine badkamer hebt. Maar je zou wel heel goed gebruik kunnen maken van de muren. Dat gaat immers niet ten koste van de loopoppervlakte. In deze badkamer hebben ze een mooie vaas aan de wand gemonteerd met prachtige takken met bladeren.

badkamer wanddecoratie vaas aan wand

5. Hanger

Hangers en mobiles zijn super populair. Niet alleen voor de kinderkamer of babykamer, je ziet ze ook regelmatig als wanddecoratie in de woonkamer, slaapkamer of keuken. In deze super mooie moderne badkamer, hebben ze aan de strak gestuukte witte muur een hele chique gouden hanger opgehangen.

badkamer wanddecoratie hanger

6. Plantenhanger

Planten zijn altijd een goed idee, waar dan ook in huis. Of dat nou in de woonkamer of slaapkamer is, de hal of toilet, of de badkamer. Niet alleen omdat ze erg decoratief zijn, maar ook omdat planten goed is voor de luchtcirculatie. Plaats een leuke plant op de badkamermeubel, in de kast of een wandplank. Wil je een vleugje natuur toevoegen aan de muur? Plantenhangers zijn een super leuk idee. Je zou zelfs meerdere plantenhangers bij elkaar kunnen ophangen.

badkamer wanddecoratie plantenhangers

7. Collage van spiegels

Een grote spiegel mag natuurlijk niet ontbreken in de badkamer. Eigenlijk de enige plek waar een spiegel een musthave is, hoewel het in de slaapkamer en hal ook wel handig is. Sommigen hebben één badkamers, anderen twee spiegels, maar je kunt ook een grote collage maken aan de muur, door verschillende spiegels bij elkaar op te hangen. Leuk!

badkamer wanddecoratie collage spiegels

8. IXXI

IXXI is de laatste jaren super populair geworden. Over heel de wereld hebben mensen deze bijzondere vorm van wanddecoratie in huis hangen. Een grote kunstwerk aan de muur, bestaande uit kaarten van 20×20 cm. Je kunt kiezen uit de standaard collectie van IXXI, maar je kunt ook je eigen foto of kunstwerk gebruiken en laten drukken op de kaarten. En guess what, een IXXI wanddecoratie is ook heel goed geschikt voor de badkamer!

badkamer wanddecoratie ixxi

9. Medicijnkastje

Iedereen zou een medicijnkastje in huis moeten hebben. Een kastje waar alle medische spullen worden opgeborgen, zoals pleisters, verbanden, gaasjes, medicijnen, pijnstillers, noem maar op. De badkamer zou een hele geschikte plek zijn in huis om een medicijnkastje te bewaren. Dit kan een normale doos zijn, die je in de kast opbergt, maar dit kan ook een leuke medicijnkastje zijn, die je op een leuke manier aan de muur kunt ophangen.

badkamer wanddecoratie medicijnkastje

10. Tegelstickers

Ben je niet zo blij met die lelijke wandtegels in jouw verouderde badkamer? Maar je hebt ook geen zin of budget om de muren in de badkamer opnieuw te betegelen met nieuwe tegels? Tegelstickers kunnen de perfecte oplossing zijn. Tegelstickers zijn voorzien van een leuk patroon, die je gewoon op een bestaande oude tegel kunt plakken. Handig, leuk en super budgetvriendelijk!

badkamer wanddecoratie tegelstickers

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply