Badkamer ideeen

10x Badkamertrends 2020


badkamertrends 2020

2019 zit er weer bijna op. Afgelopen jaar hebben we weer genoten van de mooiste badkamerontwerpen. En ook in 2020 mogen we heel veel verwachten op het gebied van badkamertrends. Messing kranen, patroontegels, luxe en ontspanning… Wij hebben de nieuwste badkamertrends 2020 voor je op een rijtje gezet. Welke badkamertrend vind jij het leukst?

1. Messing kranen

Afgelopen jaar hebben we al heel veel mooie messing kranen voorbij zien komen. En ook volgend jaar zet de trend van koperen en gouden kranen door. De messing kranen geven elke badkamer een exclusief en luxe tintje. Een heel groot voordeel is dat goud en koper super veelzijdig zijn. Het past in elke interieurstijl en je kunt het met bijna alle materialen en kleuren combineren.

badkamertrends 2020 gouden kraan

2. Patroontegels

Ook deze trend is een oude bekende, patroontegels. Patroontegels zijn al jarenlang super populair, niet alleen als tegels voor de badkamer, maar ook voor ruimtes als het toilet, keuken en zelfs in de tuin of op het balkon. Met patroontegels in de badkamer, of dat nou op de vloer of aan de wand is, heb je meteen een blikvanger in de ruimte.

badkamertrend 2020 patroontegels

3. Minimalistische luxe

In luxe spa’s en mooie boutiekhotels zie je vaak een stijl die omschreven kan worden als minimalistisch en luxe. Deze less-is-more ontwerpbenadering hebben we al een aantal keren langs zien komen, en het lijkt erop dat deze lijn nog verder zal doortrekken in 2020. Betonstuc wanden en naadlozen vloeren worden steeds populairder. Een trend die je heel mooi kan combineren met bovenstaande trend van messing kranen en accenten.

badkamertrends 2020 minimalistisch luxe

4. Open badkamer

Open badkamers waren lange tijd een echte nogo. Het is niet praktisch en het biedt geen privacy. Deze gedachte begint langzamerhand te veranderen. Steeds vaker kiezen mensen voor een open badkamer concept. Misschien niet volledig open, maar bijvoorbeeld wel transparant, middels een grote glazen wand of een mooie design roomdivider.

badkamertrends 2020 open badkamer

5. Marmer

Marmer blijft in 2020 super populair, zowel voor badkamers als keukens. Marmer is klassiek en tijdloos, kunnen qua esthetiek van traditioneel tot modern gaan en zijn ook geweldig voor wederverkoop. En niet alleen het populaire carrara wit marmer, maar ook zwart marmer en groen marmer gaan we in het nieuwe jaar steeds vaker terugzien.

badkamertrends 2020 marmer

6. Vrijstaand bad

Het vrijstaande bad is de laatste tijd super hot in de internationale designscene. De creatieve vormen variëren van traditioneel geïnspireerd tot fantasierijk modern. Het is interessant om te volgen welke creaties zijn samengesteld door gerenommeerde en creatieve ontwerpers van over de hele wereld. Eén ding is zeker: de bad is niet langer alleen een functionele toevoeging, het is een expressief sieraad, een integraal onderdeel van een modern badkamerontwerp dat plezier en esthetisch genot uitnodigt.

badkamertrends 2020 vrijstaand bad

7. Zwart sanitair

Ook zwart sanitair is sterk in populariteit gegroeid, vooral mat zwart. Niet alleen mat zwarte kranen en douche, maar ook bijvoorbeeld zwarte wastafels, baden en zelfs tegels. Het kan in elke stijl toegepast worden, van klassiek tot modern, het zal altijd een expressief statement geven.

badkamertrends 2020 zwart sanitair

8. Roze tegels

Een andere kleur die het afgelopen jaar heel erg in populariteit is gegroeid, is zonder twijfel roze. Populair in de jaren vijftig, heeft deze kleur een enorme opleving gehad en in 2020 is het een van de meest trendy kleuren waar je voor kunt kiezen voor de badkamer. Vooral roze tegels zijn helemaal in!

badkamertrends 2020 roze tegels

9. Spa badkamer

De badkamer is een plek waar we kunnen ontspannen en tot rust komen na een lange en stressvolle dag – daarom is het in 2020 een enorme trend om een rustgevend Scandi spa-achtig schema te creëren. Denk aan lichte kleuren, houten meubels en planten!

badkamer trends spa

10. Schubben tegels

In 2019 waren hexagontegels helemaal hot. Deze trend zal ook in 2020 doorzetten, maar er is een andere tegeltrend die eigenlijk nog veel leuker en origineler is, namelijk schubben tegels. Schubben tegels zijn vooral erg populair aan de wand. Je kunt een bepaalde kleur uitkiezen, maar je kunt ook meerdere kleuren met elkaar combineren. Deze schubben muur wordt absoluut de blikvanger in je badkamer, beloofd!

Badkamertrends 2020 schubben tegels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply