Badkamer ideeen

Badlift


Het is heerlijk om af en toe in bad te kunnen. Het is niet alleen lekker, een heerlijk warm bad is ook gezezond voro je lichaam en geest. De bloedcirculiatie wordt door het warme water gestimuleert, waardoor de bloedvaten gaan uitzetten. Hierdoor wordt ook het genezingsproces in je lichaam versnelt. In bad gaan klinkt eenvoudig, helaas is dit niet voor iedereen zo eenvoudig. Er zijn namelijk heel veel mensen, die door een beperking niet zo makkelijk in bad kunnen. Dit heeft met mobiliteit te maken van diegene, maar vooral ook met veiligheid. Een badlift kan uitkomst bieden!

badlift

Wat is een badlift?

Een badlift is een soort stoel, die je helpt om in en uit bad te stappen., zonder dat je over de rand heen moet. Je gaat op de stoel zitten, en het laat je zakken en na het badderen wilt het je ook omhoog. De lift voor in bad is voorzien van een veilige elektra/accu waarmee je het eenvoudig kunt bedienen. Omdat de badlift CE gecertificeerd is, hoef je ook niet bang te zijn dat je uitglijdt of vast komt te zitten bij het in- en uitstappen. Dit is niet alleen fijn voor diegene die in bad moet, maar ook voor zorgverleners is een badlift een ideale oplossing. Op die manier hoeven ze namelijk de patiënt te tillen.

badlift

Voordelen

Een badlift biedt veel voordelen. Deze voordelen hebben we hieronder op een rijtje gezet:
– Met een badlift zou je zonder hulp in bad kunnen;
– Het is een veilige en comfortabele oplossing;
– Een badlift is universeel. Je kunt het dus in elk bad gebruiken;
– Je zou de badlift zelfs mee op vakantie kunnen nemen;
– Met een badlift hoef je geen drastische aanpassingen door te voeren in je woning.

Wat kost een badlift?

Een badlift is niet goedkoop. Het voordeel is dat je vergoeding kunt vragen bij de gemeente via WMO, Dit wordt wel eerst beoordeeld op een aantal factoren, zoals je gezondheid, beperkingen en financiën. Mocht je aanvraag afgewezen worden, dan zou je ook contact op kunnen nemen met je zorgverzekeraar, die de traplift kunnen vergoeden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply