Industriële badkamers

Industriële badkamer met blauwe mozaïektegeltjes


Dit is de badkamer van Maison Bloomfield, een heel stoer en inspirerend project van Brodsky & Bond. Het interieur- en architectenbureau uit Cananda heeft in Montreal een super mooie kleine woning ontworpen. Het is een heel stoer industrieel pand, die voorzien is van hele stoere industriële details, zoals de balken aan het plafond, de zwarte stalen steunpilaren, betonnen vloeren en grote grijze stenen muren. Een aantal van deze elementen tref je ook aan in de badkamer. Kom snel een kijkje nemen!

Industriële badkamer met blauwe mozaïektegeltjes

Houten en stalen balken, en stenen muur

De badkamer heeft een industrieel rauw tintje. Dit is vooral te danken aan de originele grijze stenen muur, waar het bad tegenaan is geplaatst. En aan het plafond vind je ook de originele houten balken, die samen met het plafond wit zijn geschilderd, gecombineerd met stoere zwarte stalen balken.

Blauwe mozaïektegeltjes

Zowel de vloer, de wanden als de zijkant van het bad, zijn betegeld met kleine blauwe mozaïektegeltjes. Het bovenste gedeelte van de muren, een hoogte van ongeveer 60 centimeter, is wel wit gelaten. Deze witte strook is op die manier meer bij het plafond betrokken.

Industriële badkamer met blauwe mozaïektegeltjes

Bad, douche en wastafel

Naast het bad is een open douche ingericht, die middels een luxe glazen douchewand gescheiden is van de wastafel. Er is gekozen voor een stoere wastafel, die heel stoer past bij het industriële karakter van de woning. Het bestaat uit een zwarte stalen onderstel, gecombineerd met een witte inbouwwastafel. Daarboven is een ronde spiegel aan de muur opgehangen.

Industriële badkamer met blauwe mozaïektegeltjes

Oorspronkelijk was de badkamer een donker hok. Dit hebben ze opgelost door er kleine dakraam te creëren boven de wastafel. Het is weliswaar een klein raampje, maar het verschil is enorm!

Bron: Brodskybond.com | Fotografie: Élène Lavasseur

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply