Badkamerverlichting

Led paneel als badkamerverlichting


Ledverlichting is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Led panelen is daar een mooi voorbeeld van. Led panelen worden vooral gebruikt in ruimtes, waar het licht vaak aan staat, zoals bedrijven, scholen, kantoren en supermarkten. Maar omdat Led panelen ook vochtbestendig zijn, zijn ze ook heel erg geschikt voor de badkamer!

Led paneel als badkamerverlichting

Wat zijn led panelen eigenlijk? Laten we daarmee beginnen. Simpel gezegd, is een led paneel een plaat, waar licht uit komt. Ze worden als de belangrijkste vervanger gezien van de traditionele TL buizen. En dat is niet voor niets, want led panelen bieden hele praktische voordelen ten op zichte van andere vormen van verlichting. De belangrijkste voordelen vind je hier onder op een rijtje.

Led paneel als badkamerverlichting

Led paneel als badkamerverlichting

1. Energiezuinig

Het grootste voordeel van led panelen, is dat ze super energiezuinig zijn. Hoewel de verlichting in de badkamer niet zo vaak aan staat als bijvoorbeeld een kantoor, zijn alle besparingen mooi meegenomen, toch?

2. Onderhoudsvriendelijk

Omdat led panelen vlakken platen zijn, zijn ze heel erg eenvoudig schoon te maken. Dat is niet onbelangrijk in een ruimte, waar je te maken hebt met veel vocht en condens. Het schoonmaken van een led paneel is net zo eenvoudig als het afvegen van een tafel.

3. Duurzaam

Led panelen zijn super duurzaam. Vooral as je het vergelijkt met TL buizen. Daar waar TL buizen regelmatig vervangen moeten worden, hoeft dat slechts eens per twintig jaar bij led panelen. En led panelen zijn bovendien super eenvoudig te vervangen!

4. Warmte

In tegenstelling tot bijvoorbeeld TL buizen, die bekend staan om het lelijke en felle witte licht, zijn led panelen verkrijgbaar in verschillende warmte tinten: warm wit (2800K-3000K), helder wit (4000K-4500K) en koud Wit (6000K-6500K). Voor ruimtes zoals ziekenhuis, kantoren en bioscopen, wordt vaak koud wit gebruikt. Voor een badkamer zou je het beste helder wit of zelfs warm wit gebruikt. Daar speelt sfeer en warmte natuurlijk een belangrijkere rol.

Led paneel als badkamerverlichting

Led paneel als badkamerverlichting

Led paneel als badkamerverlichting

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply