Moderne badkamers voorbeelden

Moderne badkamer met composiet vlonders


Als je het hebt over composiet vlonders, dan denk je waarschijnlijk gelijk aan de vloer van de tuin. Maar wisten jullie dat het ook mogelijk is om ze voor de badkamer te gebruiken? Vandaag nemen we een kijkje in een hele mooie moderne badkamer, waar composiet vlonders de hoofdrol spelen. Kijk snel verder!

Integratie tussen binnen en buiten

Dit is de badkamer van het Queens Park House die ontworpen is door MCK Architects. Het kernidee voor dit huis was een kamer in de tuin. Een grote opdracht voor een klein perceel vormde het ontstaan ​​van een concept dat als uitgangspunt zou dienen als een idee van openheid en het verwijderen van verdeeldheid en barrière. Ruimtes zouden stromen en zich uitstrekken en aansluiten in een naadloze interactie in horizontale en verticale richting. Het belangrijkste was dat het interieur zich zou uitstrekken tot en deel zou gaan uitmaken van de tuin, net zoals de tuin onderdeel zou worden van het interieur.

Deze visie is dus ook tot uiting gekomen in de badkamer, onder andere door het gebruik van composiet vlonders.

moderne badkamer composiet planken

Composiet planken

Composiet, ook wel bekend als wood plastic composiet (afgekort WPC) of hout kunst stof composiet (afgekort HKC), is wordt gemaakt door een mening van houtvezel en een thermoplastische kunststof. Hierdoor heb je dezelfde mooie uitstraling van hout, maar wel met de duurzaamheid en het gemak van kunststof. Zo zijn composiet vlonders waterbestendig, wat natuurlijk een vereiste is voor een natte ruimte als de badkamer. Daarnaast hebben composiet vlonders de voordelen dat het kindvriendelijk omdat het niet glad en splintervrij is, milieuvriendelijk, betaalbaar en eenvoudig te monteren.

Wil je ook composiet kopen voor jouw badkamer? Bij Woodcomposiet hebben ze verschillende composiet vlonders in verschillende soorten, maten en kleuren.

Spiegelwand

In deze mooie moderne badkamer is niet alleen de vloer bekleed met composiet vlonders, maar ook de wanden en het plafond. Er zijn twee murendie strak gestuukt en wit geschilderd zijn, die een mooi balans vormt ten op zichte van de warmte van hout. Daarnaast hebben ze ook een grote spiegelwand gemaakt. De grote spiegel zorgt niet alleen voor een speels tintje in de badkamer, maar het maakt de kamer ook ruimtelijker.

Dakraam

Wat ook fijn is, is dat er een grote dakraam is gerealiseerd. Een grote brede dakraam over de gehele breedte van de badkamer. Deze draagt ook een steentje bij aan de ruimtelijkheid van de badkamer. Maar wat nog belangrijker is, is dat de badkamer voorzien wordt van een heerlijke natuurlijke lichtinval.

De badkamer is ingericht met een open douche, een vrijstaand bad, een wastafel en een toilet.

In de woning is nog een tweede badkamer te vinden. Het grote verschil is dat daar gekozen is voor een betonlook vloer en strakke witte wanden. Je merkt meteen dat de badkamer met de composiet planken een stuk warmer en sfeervoller aanvoelt.

moderne badkamer betonlook vloer

Fotografie: Willem Rethmeier

Bekijk ook:
Badkamer met houten vloer en gietvloer combinatie
Luxe moderne badkamer met houten vloer door architectenbureau ZROBYM
Moderne luxe badkamer met houten vloer

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply