Badkamerverlichting

TL buizen in de badkamer


Naast het sanitair, tegels en meubilair is verlichting ook een heel belangrijk onderdeel in de badkamer. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten badkamerverlichting, en één van de meest traditionele vormen van badkamerverlichting zijn TL buizen. TL buizen staan bekend om het felle, sfeerloze licht, waardoor heel veel mensen tegenwoordig daar niet voor kiezen. Maar vandaag willen we laten zien waarom TL buizen soms tóch wel een goed idee is.

TL buizen in de badkamer

Tube Luminescent

Voordat we ingaan op waarom soms TL buizen een goed idee is voor de badkamer, willen we even ingaan op wat TL buizen nou precies zijn. TL staat voor Tube Luminescent, wat lichtgevende buis betekent in het Frans. Een TL buis is gevuld met bepaald soort gas, genaamd kwikdamp. Het kwikdamp komt in aanraking met de stroom die middels een draadje door de buis wordt geschoten. Als gevolg daarvan ontstaat er paarsblauw licht., wat door een laagje poeder aan de binnenkant van de buis omgezet wordt naar wit licht.

De voordelen van TL buizen

TL buizen bieden verrassend veel voordelen ten op zichte van andere soorten verlichting:
– TL buizen zijn erg energiezuinig. Sterker nog, TL-verlichting is één van de meest energiezuinige verlichting.
– Vroeger bestond er alleen TL buizen die fel licht wit gaven, maar tegenwoordig zijn er ook TL buizen die warm licht geven. Daarnaast heb je tegenwoordig ook geen last meer van het flikkerende karakter van TL buizen.
– TL buizen hebben een hele lange levensduur.
– TL buizen zorgen voor een natuurlijke weergave van kleur.

TL buizen in de badkamer

TL buizen in de badkamer

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply