Badkamer ideeen

Top 5 raamdecoratie voor de badkamer


Privacy is erg belangrijk in huis. Dat geldt voor de woonkamer, slaapkamer en keuken, en vooral ook voor de badkamer. Als je een raam of meerdere ramen hebt in de badkamer, wat natuurlijk erg fijn is, is raamdecoratie decoratie dus onmisbaar. Maar wat voor soort raamdecoratie is geschikt voor de badkamer? De badkamer is een ruimte waar je te maken hebt met vocht en water. Dat is een heel groot verschil met raamdecoratie voor de slaapkamer of woonkamer. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden. Dat willen we vandaag laten zien met een top 5 raamdecoratie voor de badkamer!

raamdecoratie-badkamer

Maatwerk gordijnen

Omdat er zoveel keuzes en mogelijkheden zijn, is het verstandig om eerst een vooronderzoek te doen. Naast dat je zelf inspiratie op moet doen, is het ook altijd aan te raden om een adviseur in te schakelen. Vooral als je voor maatwerk gordijnen kiest, is dat wel zo handig. En maatwerk is natuurlijk het mooist. Alle Raamdecoratie bij Rolgordijnwinkel.nl zijn volledig op maat te maken.

1. Plissegordijn

Plissegordijnen kenmerken zich met een gevouwen stof, en kenmerkt zich met een aantal hele praktische voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat het heel erg geschikt is voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Plissegordijnen kan je ook heel goed monteren op draai- kiepramen, die vaak in badkamers voorkomen. Daarnaast is het ook heel eenvoudig te monteren.

plissegordijn-badkamer

2. Rolgordijn

Een goed alternatief is de rolgordijn. Net als plissegordijnen, zijn rolgordijnen vochtbestendig (iets minder dan plissegordijnen), eenvoudig te monteren, en kan je een rolgordijn ook prima combineren met en driaai- kiepraam. Het fijne van rolgordijnen is dat er heel veel verschillende stoffen met verschillende dessins en patronen verkrijgbaar zijn.

rolgordijn-badkamer

3. Jaloezieën

Jaloezieën zijn super populair, en kan onderverdeeld worden in houten jaloezieën, aluminium jaloezieën en kunststof jaloezieën. Kunststof jaloezieën zijn heel erg geschikt voor de badkamer omdat het vochtbestendig is. Met houten jaloezieën en aluminium jaloezieën moet je goed opletten dat ze bewerkt zijn met een speciale laklaag. Deze laklaag zorgt ervoor dat de jaloezieën ook tegen vocht kunnen. Let wel op dat condens geen probleem is, maar hout blijft een natuurproduct, en kan bij teveel vocht gaan werken. En met aluminium heb je het probleem dat er kans bestaat dat het gaat roesten.

jalozieen-badkamer

4. Shutters

Shutters geven elke ruimte een mooie, landelijke en luxe uitstraling. Ze zijn dan ook erg populair voor in de badkamer. Door de shutters te bewerken met een speciale laklaag, zijn ze in principe vochtbestendig. Maar ook hier moet je oppassen dat de shutters niet teveel in contact komen met water.

shutters-badkamer

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply