Badkamer ideeen

Vloerkleed in badkamer


Een vloerkleed kopen voor de badkamer? Sommigen vinden het helemaal geweldig, anderen vinden het helemaal niks. In dit artikel vertellen we je waarom wij een vloerkleed in de badkamer een heel goed idee vinden!

Vloerkleed in badkamer

Een vloerkleed in huis is altijd een goed idee, of dat nou in de woonkamer, slaapkamer, keuken of de badkamer is. Een vloerkleed zorgt voor een goede akoestiek, ze voelen lekker zacht aan onder je voeten, je hebt veel minder last van koude voeten, en je glijd niet zo snel uit. Daarnaast ziet er vloerkleed in de badkamer er ook gewoon heel leuk en mooi uit. Het is een geweldige manier om meer textuur, warmte en kleur toe te voegen – ook in de badkamer.

Vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen, kleuren en afmetingen. Ga je voor een oh zo populaire wollen vloerkleed? Of kies je tóch voor een ander soort materiaal?

Vloerkleed in badkamer

Wollen vloerkleed

Wol is van nature een vochtafvoerend materiaal. Het blijft zelfs droog aanvoelen in de badkameren voert vocht af door kleine vezels. Wol zorgt ook voor een betere luchtstroom in vergelijking met veel andere natuurlijke materialen, daarom kan het goed met vocht omgaan. Dit maakt het ideaal voor zowel een ruimte als de keuken of de badkamer. Als materiaal is het ook minder gevoelig voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid!

Vloerkleed in badkamer

Andere materialen

Naast wol, zijn er ook heel veel andere materialen die geschikt zijn voor de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een plat geweven katoenen vloerkleed. Het voordeel van katoen is dat het niet zo zwaar is en dat je het heel eenvoudig kunt wassen. Wat voor materiaal je ook kiest, het belangrijkste is dat je rekening houdt met vocht. Vocht kan namelijk voor schimmel, meeldauw en nare geurtjes veroorzaken in de badkamer. Maar als je goede badkamerventilatie hebt, dan zou je eigenlijk alle soorten materialen kunnen gebruiken.

Leestip: Schimmel in de badkamer? 8x Tips!

Vloerkleed in badkamer

Waar plaats je het vloerkleed in de badkamer

Als je ervoer uit bent dat je een vloerkleed in de badkamer wilt plaatsen, dan moet je nog bedenken op welke plek je dat zou willen doen. De positie is natuurlijk ook afhankelijk van het formaat van je badkamer. Heb je een kleine badkamer, dan heb je waarschijnlijk niet heel veel keuze. Maar als je een hele grote badkamer hebt, dan zijn er verschillende opties mogelijk.

Zo zou je een vloerkleed voor de wastafel en badkamermeubel kunnen plaatsen. Je zou een vloerkleed bij het bad kunnen plaatsen, of je zou het vloerkleed bij de douche kunnen plaatsen, en het als een soort badmat gebruiken.

Kortom, wij zijn van mening dat een vloerkleed in de badkamer altijd een leuk idee is. Twijfel je nog? Het kan nooit kwaad om het eens te proberen. Mocht je het achteraf toch niet zo mooi, leuk of praktisch vinden? Dan haal je het met net zo gemak gewoon weer weg, toch?

Vloerkleed in badkamer

Vloerkleed in badkamer

Vloerkleed in badkamer

Vloerkleed in badkamer

Vloerkleed in badkamer

Vloerkleed in badkamer

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply