Luxe badkamers voorbeelden

De moderne mediterrane badkamer van Cara


Ben je liefhebber van de mediterrane sfeer in huis, maar je houdt ook van moderne afwerkingen en gemakken? Vandaag gaan we een kijkje nemen in een super mooie badkamer, die de mediterrane sfeer combineert met de moderne luxe gemakken. Kom binnenkijken en raak geïnspireerd!

De moderne mediterrane badkamer van Cara

De badkamer vonden we in de portfolio van Andrea West Design, een full-service interieurontwerpbureau opgericht door Aaron en Andrea West. In hun portfolio vind je uiteenlopende interieurstijlen, die vrijwel allemaal een luxe tintje hebben. Dat geldt ook voor het interieur van deze klant, fashionblogger Cara Loren. Cara Loren is niet de typische modeblogger. Op 24-jarige leeftijd heeft ze niet alleen een invloedrijke sociale aanwezigheid vergaard vanwege haar toegankelijke stijlgevoeligheden, ambitieuze trainingsregime en moeiteloze beautylessen, maar ze is er ook in geslaagd om een succesvolle zelfgemaakte carrière uit te bouwen terwijl ze moeder was van twee jonge jongens. Dat mag dus wel beloond worden met een mooi droomhuis met een mooie badkamer.

Luxe tegels

Het is een vrij ruime badkamer, die zoals gezegd, ingericht is met zowel luxe voorzieningen als een moderne afwerking. De basis wordt gevormd door super leuke wit-blauwe patroontegels, gecombineerd met strak gestuukte en wit geverfde wanden. Er is één muur die betegeld is met prachtige carrara witte marmeren wandtegels in metro-stijl – de muur waar het bad en de douche zijn ingericht.

Luxe inloopdouche

Aan de rechterkant is de douche ingericht met een luxe inloopdouche, die volledig is afgesloten met glazen wanden met een zwart stalen frame. Omdat de glazen wanden en deur helemaal tot aan het plafond moest lopen, moest dit op maat gemaakt worden.

Vind je het niet nodig dat de glazen wand helemaal tot aan het plafond loopt? Dan kan je ook kiezen voor een luxe douchecabine, die je kant en klaar in verschillende soorten en stijlen kunt kopen. Het prijsverschil is namelijk enorm.

Binnen in de douche zijn de wanden ook volledig tot aan het plafond betegeld met dezelfde luxe marmeren wandtegels. Deze hebben ze bovendien gecombineerd met kleine zwarte vloertegels met witte voegen. Let ook op de kleine details zoals de luxe messing regendoucheset en het nisje in de muur waar spullen in geplaatst kunnen worden.

De moderne mediterrane badkamer van Cara

Vrijstaand bad

Naast de douche, is het bad geplaatst – een luxe ovaal vrijstaand bad, gecombineerd met een bijpassende vrijstaande kraan van messing. Ook de indrukwekkende gouden hanglamp boven het bad past er perfect bij. En met overige accessoires is die hoek helemaal afgewerkt, zoals de leuke rotan wasmand, het houten krukje en de houten ladder die als handdoekenrek wordt gebruikt.

De moderne mediterrane badkamer van Cara

Wastafel meubel en make-up tafel

Aan de andere kant van de badkamer zijn de wastafels. Dubbele wastafels, met een meubel doet doet denken aan een luxe make-up tafel, iets wat natuurlijk in de badkamer van een fashion- en beautyblogger niet mag ontbreken. De hoek is ingericht met een groot houten ‘bureau’, afgewerkt met een chique marmeren blad, en twee wastafels met luxe zwarte kranen. Met twee grote spiegels aan de wand en een kleine spiegel op het bureau, zijn er genoeg spiegels aanwezig. Daarbij is een leuk krukje geplaatst, zodat je aan de tafel kunt zitten. Het vintage vloerkleed is ook een goed idee, die deze aparte hoek mooi kadert.

De moderne mediterrane badkamer van Cara

Fluwelen gordijnen

Wat ook leuk is, en wat deze badkamer uniek maakt, zijn de gordijnen. In plaats jaloezieën, shutters of plissegordijnen, die je vaak in badkamers aantreft, is er hier gekozen voor mooie donkerblauwe fluwelen gordijnen, die meer dramatiek toevoegt in de badkamer. En dat effect wordt ook nog eens verterkt omdat de gordijnen mooi op de vloer draperen.

Bekijk ook:
Exclusief badkamerontwerp met natuurlijke tinten
Blauwe led-verlichting in moderne penthouse badkamer
Kleine maar heel fijne badkamer

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply