Kleine badkamers voorbeelden

Mooie master bedroom met kleine badkamer ensuite


Je hoeft geen mega grote slaapkamer te hebben om er een badkamer ensuite in te richten. Deze slaapkamer is daar een heel mooi voorbeeld van, die op een hele mooie en inspirerende manier is gecombineerd met de badkamer ensuite. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

Lichte kleuren en glazen wanden creëren de illusie van extra ruimte in dit Bauhaus-appartement in Tel Aviv, dat is gerenoveerd door architect Amir Navon van Studio 6b Design School en interieurontwerper Maayan Zusman.

In samenwerking met afgestudeerden in interieurontwerp Dana Sagive en Naama Tison Vilotsky – ook van Studio 6b Design School – kregen Navon en Zusman de opdracht om de ruimte te openen en tegelijkertijd meer kamers in te passen.

Mooie master bedroom met kleine badkamer ensuite

Nieuwe indeling

Het appartement, gelegen in een Bauhaus-gebouw aan een van de centrale boulevards van de stad, meet 70 vierkante meter en heeft een eigen tuin – een zeldzaamheid in Tel Aviv, volgens de ontwerpers. Door muren te verwijderen en de oorspronkelijke lay-out opnieuw te configureren, hebben de ontwerpers het appartement met één slaapkamer en één badkamer getransformeerd in een appartement met twee slaapkamers en twee badkamers met compacte externe en interne keukens, en een thuiskantoor in een glazen doos in de woonkamer.

Master bedroom

Er zijn dus twee slaapkamers gecreëerd in het appartement, elk ook met een eigen badkamer ensuite. Deze slaapkamer is de master bedroom geworden. Zoals gezegd is de slaapkamer niet mega groot, maar dankzij de ramen, die zowel in de slaapkamer als in de badkamer aanwezig zijn, is de ruimte voorzien van een heerlijke lichtinval. Daarnaast hebben ze in plaats van een ‘normale’ muur, gekozen voor een grote glazen wand met bijpassende glazen deur, tussen de slaapkamer en de badkamer. Hierdoor voelt het zowel in de slaapkamer als de badkamer lekker ruimtelijk aan. Vooral de kleine badkamer ensuite profiteert daar heel erg van.

Mooie master bedroom met kleine badkamer ensuite

In de slaapkamer is een stijlvolle basis gecreëerd met een visgraat houten vloer en strak gestuukte witte wanden. Omdat er niet al teveel ruimte is in de slaapkamer, zijn er een aantal slimme keuzes gemaakt. Zo is er gekozen voor een comfortabele boxspring zonder hoofdbord, een ladekast als nachtkastje, en een op maat gemaakte strakke witte kledingkast. Daarmee heeft de slaapkamer een minimalistische, en tóch praktische inrichting gekregen met veel kastruimte.

De grote ladekast naast het bed is bovendien op een hele stijlvolle manier gedecoreerd, met een grote zwarte stalen spiegel en kleine decoractie accessoires zoals de gouden tafellamp, de opbergbox van HAY en een mooi tafelboek. In de hoek van de slaapkamer is ook nog een hanglamp opgehangen, die samen met de tafellamp de verlichting vormen van de slaapkamer.

Mooie master bedroom met kleine badkamer ensuite

Kleine badkamer ensuite

Mooi, praktisch en minimalistisch zijn ook de woorden waarmee je de kleine badkamer ensuite kan omschrijven. De vloer is betegeld met stijlvolle lichte hexagon tegels, gecombineerd met witte wandtegels, en een grote accentmuur die met zwarte wandtegels is betegeld. Aan de rechterkant is een inloopdouche gecreëerd, je het toilet en de badkamermeubel met wastafel aan de linkerkant zijn ingericht. Met behulp van mooie gouden accenten, zoals de gouden douche in het plafond, de gouden kraan, de ronde gouden spiegel en de gouden wc rolhouder heeft de badkamer ook een hele chique uitstraling gekregen.

Mooie master bedroom met kleine badkamer ensuite

Fotografie: Itay Benit

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply